ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη σε παιδιά με αναπηρία ~ Βοηθητικό προσωπικό σε 42 σχολεία

στήριξη-σε-παιδιά-με-αναπηρία-βοηθητι-444983

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την πρόσληψη 65 ατόμων για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ουσιαστική υποστήριξη σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προσφέρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που προχωρά στην πρόσληψη 65 ατόμων βοηθητικού προσωπικού. Συγκεκριμένα εκδόθηκε από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και σύντομα αναμένεται η προκήρυξη από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βοηθητικό προσωπικό θα καλύπτει τις ανάγκες 42 σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευαισθησίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να βελτιώνει την καθημερινότητα μαθητών με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες.

Στο βοηθητικό προσωπικό περιλαμβάνονται σχολικοί νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετούνται ή χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν παιδιά, που δεν μπορούν να καλύπτουν τις μαθησιακές και κινητικές τους ανάγκες και γι’ αυτό παρεμβαίνουμε, χρηματοδοτώντας τη δράση με το ποσό των 897.000 ευρώ και το υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει το προσωπικό που χρειάζεται σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Σε καταγραφή που έγινε, διαπιστώθηκε ότι 42 εκπαιδευτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν ανάγκη από ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ανάλογα με την αναπηρία του κάθε μαθητή και την αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης παιδιών με δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, διαταραχές ομιλίας, ειδικές μαθησιακές ανάγκες, με πολλαπλές αναπηρίες, ψυχικές διαταραχές και άλλα προβλήματα».

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αγοραστός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία της προκήρυξης θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου τα 65 άτομα να αναλάβουν δράση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρέχοντας όλες τις δυνατότητες σε παιδιά που χρήζουν υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου