ΤΟΠΙΚΑ

«Εβρασε» χθες ο Βόλος

εβρασε-χθες-ο-βόλος-443811

Ο υδράργυρος έφτασε τους 41°C – Σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων χρόνων ωστόσο από σήμερα αναμένεται πτώση 2-3 βαθμών

«Εβρασε» στην κυριολεξία χθες η πόλη του Βόλου με το θερμόμετρο να χτυπάει «κόκκινο» αγγίζοντας τους 41 Βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημβρινές ώρες. Ουσιαστικά πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων χρόνων που σημειώνεται στην πόλη.

Μάλιστα χθες η πόλη του Βόλου είχε την υψηλότερη θερμοκρασία από τις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις (Τρίκαλα 37 °C, Καρδίτσα 38°C και Λάρισα 40°C) ωστόσο τα χαμηλά ποσοστά της υγρασίας που σημειώθηκαν -γύρω στο 15-18% – έκαναν τη ζέστη περισσότερο «υποφερτή» για τον κόσμο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, διευκρινίζοντας πως σε περίπτωση που τα ποσοστά της υγρασίας ήταν υψηλότερα ο συνδυασμός θα ήταν επικίνδυνος για τον κόσμο.

Ο λόγος που ο υδράργυρος έφτασε του 41°C, όπως εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Θ. Τακούδης, ήταν ότι υπήρχε ένα δυνατό ρεύμα, το οποίο «έδιωξε» γρήγορα τις θερμές αέριες μάζες προς τα νοτιοανατολικά της Θεσσαλίας, ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες σε Βόλο, Βελεστίνο, Αλμυρό, Βόρειες Σποράδες, Λαμία και Εύβοια.

Το ευτύχημα όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης, ήταν ότι χθες σημειώθηκαν χαμηλά ποσοστά υγρασίας στο Βόλο γύρω στο 15-18% με αποτέλεσμα για τον κόσμο να είναι καλύτερη η αίσθηση της ζέστης.

Ο μετεωρολόγος ανάφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι σε περίπτωση που η θερμοκρασία σε μια περιοχή βρίσκεται τους 36°C και η υγρασία βρίσκονται σε ποσοστό 40%, τότε ο κόσμος αισθάνεται τη θερμοκρασία στους 42 °C.

Πτώση θερμοκρασίας από σήμερα

Το βόρειο ρεύμα αέρα, που αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη θα ρίξει τον υδράργυρο στους 38 Βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι αναμένονται να «πνέουν» βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση και την Κυριακή η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Αναλυτικά για αύριο Σάββατο, αναμένεται ο καιρός σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας ωστόσο στα ανατολικά παράλια του νομού πιθανότατα να σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Τέλος οι άνεμοι αναμένονται να «πνέουν» βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 Βαθμούς Κελσίου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου