ΤΟΠΙΚΑ

Αμφίβολη η αμοιβαία μετακόμιση

αμφίβολη-η-αμοιβαία-μετακόμιση-443638

Αποφάσεις σήμερα για 2ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο Βόλου

Τις λεπτομέρειες της αμοιβαίας… μετακόμισης των 2ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, πρόκειται να εξετάσουν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Μόνο που φαίνεται να μην έχουν υπόψη τις νομικές κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 8ου ΓΕΛ Βόλου, που αντιδρούν σθεναρά στην «εκδίωξή» τους από το σχολικό συγκρότημα του Αναύρου και οι οποίες δεν αποκλείεται να φρενάρουν τη διαδικασία μεταστέγασης των δύο σχολικών μονάδων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, Παρασκευή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, έχει καλέσει σε συνάντηση τους Διευθυντές των 2ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, με στόχο να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της αμοιβαίας μετακίνησης των δύο σχολείων, προκειμένου από την έναρξη του νέου σχολικού έτους να λειτουργήσουν σε νέους χώρους.

Την απόφαση της αμοιβαίας μετακίνησης είχε λάβει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου και είχε επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά από αίτημα της σχολικής οικογένειας του 2ου Γυμνασίου.

Οπως είναι γνωστό, το 2ο Γυμνάσιο διαμαρτύρεται για τη σμίκρυνσή του σε μαθητικό πληθυσμό, υποστηρίζοντας ότι η φυσική του έδρα είναι μαζί με το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, στο συγκρότημα του Αναύρου κι όχι στη Ν. Δημητριάδα μαζί με το 8ο Γυμνάσιο. Ζήτησε λοιπόν την επιστροφή του στον Αναυρο, απ’ όπου έλκει και το μαθητικό του πληθυσμό.

Το αίτημα βρίσκει αντίθετη την οικογένεια του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που στεγάζεται στο συγκρότημα του Αναύρου. Καθηγητές και γονείς υποστηρίζουν ότι στο νέο συγκρότημα όπου στεγάζεται το 8ο Γυμνάσιο, δεν επαρκούν καν οι σχολικές αίθουσες για τη φιλοξενία του μαθητικού πληθυσμού, πόσο δε μάλλον για την ανάπτυξη των εργαστηρίων. Εξηγούν δε, ότι ενδεχόμενη μετακίνηση, θα οδηγήσει το λύκειο σε μαρασμό.

Υπό το φόβο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που συναυλίζονται, 2ο και 8ο Γυμνάσια Βόλου και 2ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, επικύρωσε την απόφαση που αφορά στην αμοιβαία μεταστέγαση των 2ου Γυμνασίου και 8ου Λυκείων, προκειμένου στο σχολικό συγκρότημα του Αναύρου να συναυλίζονται οι μαθητές των 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου και στο συγκρότημα της Ν. Δημητριάδας των 8ου Γυμνασίου και 8ου Γενικού Λυκείου.

Φαίνεται όμως ότι υπολογίζουν χωρίς… τον ξενοδόχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που αντιδρά στην απομάκρυνσή του από το σχολικό κτίριο που στεγάζεται σήμερα, έχει προχωρήσει σε σειρά νομικών ενεργειών. Κατέθεσε αγωγή κατά του άρθρου 152 ζητώντας να μη γίνει δεκτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τη μεταστέγαση των σχολείων, ενώ ετοιμάζεται και για τις επόμενες νομικές κινήσεις, που αναμένεται να βάλουν… φρένο στη διαδικασία της καλοκαιρινής μετακόμισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου