ΤΟΠΙΚΑ

“Οχι” με σθένος για τους Ελληνες

οχι-με-σθένος-για-τους-ελληνες-443485

Ζήτησε να ψηφίσουν την Κυριακή το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης

Κάλεσμα στους Βολιώτες να ψηφίσουν με σθένος όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής απηύθυνε μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Στήριξης του όχι στη Μαγνησία με τη συνδρομή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σκορίνης.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο κ. Σκορίνης που ήταν ο βασικός ομιλητής στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Κ. Ησυχου, που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα παραστεί στη συγκέντρωση, παρουσία των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία, εμφανίστηκε λάβρος κατά των δανειστών, καταγγέλλοντας ότι έχουν γίνει «οικονομικοί δολοφόνοι» που θέλουν να πατάξουν οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχεται επίθεση από τους δανειστές αλλά και από άλλα κέντρα όπως είπε, προκειμένου να καταδειχθεί στους λαούς ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος «παρά μόνος, όπως τόνισε, οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που αυτοί πρεσβεύουν».

Ο κ. Σκορίνης χρησιμοποίησε και άλλες σκληρές εκφράσεις κατά των Ευρωπαίων ηγετών, χαρακτηρίζοντάς τους «μισάνθρωπους που απεχθάνονται κάθε διαφορετική άποψη», υπεραμύνθηκε της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στο δημοψήφισμα και να επιμείνει μέχρι τέλος σε αυτό παρά τις πιέσεις που δέχτηκε. Στη συνέχεια τόνισε ότι «στη μάχη της Κυριακής συγκρούονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος που αγωνίζεται και παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον, για μία κοινωνική Ευρώπη και αντιστέκεται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σήμερα και ο κόσμος των αγορών, του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων» καλώντας τους πολίτες να υπερψηφίσουν το «όχι» έτσι ώστε όπως είπε η Κυβέρνηση πιο ενισχυμένη από την ερχόμενη εβδομάδα να διαπραγματευθεί με καλύτερους όρους την έξοδο από την κρίση.

Εξαπέλυσε εξάλλου επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «σπεύδουν να υπερασπιστούν τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν τη χώρα στο αδιέξοδο, κατηγόρησε Σαμαρά και Βενιζέλο ότι «λεηλάτησαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους», ενώ ιδιαίτερα επίσης επικριτικός ήταν και κατά του προέδρου του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη τον οποίο κατηγόρησε ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο των δανειστών και των συμφερόντων.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση είχαν χαιρετίσει εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο κ. Χρήστος Χρηστάκης και εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Συντονιστής Κώστας Βογιατζής.

Ο κ. Χρηστάκης καλώντας επίσης τους πολίτες να στηρίξουν το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές. Η ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίσουν για το μέλλον τους.

Τις λύσεις στα αδιέξοδα τις δίνει ο λαός, συνέχισε ο κ. Χρηστάκης, λέμε «όχι» σε μία συμφωνία αδιέξοδη που θα βυθίσει τη χώρα. Ενα δυνατό όχι, θα είναι ένα ισχυρό βέλος στη φαρέτρα της Κυβέρνησης για να δώσει τη μάχη εντός Ευρωζώνης και εντός του ευρώ» κατέληξε ο ίδιος.

Εκ μέρους της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο Κων. Βογιατζής έκανε επίκληση στον πατριωτισμό των Βολιωτών λέγοντας: «Πατριώτες, αντιφασίστες και δημοκράτες, οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω από ξένα βήματα. Είμαστε έτοιμοι για το περήφανο «όχι» την Κυριακή. Η Κυβέρνησή μας έχει στόχο να υπερασπιστεί το λαό και το δικαίωμά του να ζήσει με καλύτερες συνθήκες και όχι θέλουν να του επιβάλλουν οι δανειστές».

Στη συγκέντρωση της Επιτροπής Στήριξης του «όχι» μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Νίκος Σκορίνης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου