ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εκθέτει τον κ. Αποστολάκη»

χρ-μπουκώρος-ο-συριζα-συνεχίζει-να-εκ-443469

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ν.Δ.

Επικριτικός ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα της υπουργοποίησης του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό των νέων, κατηγόρησε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για «α λα καρτ ευαισθησίες» στην περίπτωση του κ. Αποστολάκη, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ προσβάλει και εκθέτει τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Πιο αναλυτικά, στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας τόνισε τα εξής: «Ο κ. Αποστολάκης υπήρξε επικεφαλής των ΟΥΚ, Αρχηγός Ναυτικού και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Πώς, λοιπόν, ένα στέλεχός σας, που όπως λέτε τίμησε τη στολή του, με επίσημη ανακοίνωση του κόμματός σας, τον αποκαλέσατε αποστάτη και εξαγορασμένο, μέχρι να αρνηθεί την πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει; Δηλαδή, όταν είναι πιστός στην κομματική γραμμή είναι έντιμος και έχει τιμήσει την ιδιότητά του και όταν είναι εκτός γραμμής είναι αποστάτης και εξαγορασμένος;

Εγινε μεγάλη συζήτηση για το ζήτημα αυτό και την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αποκτηθεί μια συναίνεση σε πρόσωπα και σε πολιτικές για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι αυτό της πολιτικής προστασίας. Εξάλλου, αυτό αποτελούσε και αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά την τελευταία συζήτηση στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε την πρόταση του Πρωθυπουργού και αποδέχθηκε και το τηλεφώνημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την ορκωμοσία του.

Είναι όμως ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας ανώτερος από τον θεσμό της Εθνικής Άμυνας; Όταν ο κ. Αποστολάκης υπηρετούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως Αρχηγός τη μία μέρα με τη στολή του Ναυάρχου και την επόμενη μέρα γινόταν υπουργός μιας κυβέρνησης συγκεκριμένης, είχε ζητήθει η πολιτική συναίνεση των υπολοίπων κομμάτων;

Θα μου πείτε ήταν πολιτικό στέλεχος και τον κάλεσε το κόμμα του τότε. Ναι, αλλά την προηγούμενη μέρα διοικούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Την ίδια μέρα απέκτησε την κομματική ιδιότητα, ώστε να αποδεχθεί τότε την πρόταση να γίνει Υπουργός Άμυνας ενός κόμματος; Ή μήπως όλα αυτά είναι α λα κάρτ ευαισθησίες και συναινέσεις;

Πρώτα συμφώνησε ο κ. Αποστολάκης στην πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να διασφαλίσει τη συναίνεση; Ο ίδιος που επέδειξε διοικητική επάρκεια, διοικώντας στα πιο κρίσιμα τμήματα της Εθνικής Άμυνας, δεν είχε το πολιτικό σθένος να εξασφαλίσει την πολιτική συναίνεση και να το ανακοινώσει στο κόμμα του; Άλλος περίμενε να το διασφαλίσει αυτό;

Γι’ αυτό λέω ότι σέβομαι απολύτως τη στρατιωτική επάρκεια του κ. Αποστολάκη, αλλά με απογοήτευσε τελείως η πολιτική του αντίδραση και όταν έγινε Υπουργός Άμυνας και κατά την χθεσινή πρόταση. Η πολιτική του αντίδραση ήταν πράγματι κατώτερη των περιστάσεων. Και εμείς περιοριστήκαμε σε αυτό, στο ότι δεν άντεξε στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιες άραγε ήταν αυτές οι πιέσεις; Αναρωτήθηκε κανείς; Τι έκανε έναν Ναύαρχο, έναν πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναθεωρήσει την άποψή του; Τι είδους πιέσεις δέχθηκε από το κόμμα του; Αυτό είναι το ουσιαστικό και δεν απασχολεί κανέναν;» τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία για το ζήτημα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου