ΤΟΠΙΚΑ

Από το Αχιλλοπούλειο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο μικρός Ιβάν

από-το-αχιλλοπούλειο-στο-χαμόγελο-το-44342

Αφαντη παραμένει η μητέρα του εδώ και τρεις εβδομάδες – Σε ανοιχτή γραμμή οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου με την Εισαγγελία

Σε σπίτι στο «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκει προσωρινά στέγη ο μικρός Ιβάν. Πρόκειται για τον τρίχρονο μπόμπιρα, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 27 Μαΐου, φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου χωρίς συνοδό, αφού η μητέρα του έφυγε στη Βουλγαρία μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά και παρά τις υποσχέσεις ότι θα επιστρέψει, παραμένει άφαντη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η μητέρα του φέρεται να αθέτησε τη δέσμευση που είχε δώσει στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου μέσω ομοεθνών της, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα 1η Ιουνίου για να πάρει τον τρίχρονο γιο της.

Παρ’ ότι επιδιώχτηκε εκ νέου επικοινωνία μαζί της, η γυναίκα δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι κοινωνικοί λειτουργοί, αφού ενημέρωσαν σχετικά τον Εισαγγελέα Βόλου, ξεκίνησαν την αναζήτηση δομής για την προσωρινή παραμονή του μικρού Ιβάν. Όπως γίνεται αντιληπτό το Νοσοκομείο δεν είναι ο χώρος στον οποίο ενδείκνυται να μεγαλώνει ένα παιδί.

Μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και αφού φέρεται και οι δικαστικές αρχές να συναίνεσαν σ’ αυτό, το μικρό παιδί τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταφερθεί στη δομή για φιλοξενία.

Ωστόσο κανείς από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Αχιλλοπουλείου δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, μέχρι πότε θα παραμείνει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως τονίζονταν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα πράξει η μητέρα του. «Μπορεί η μητέρα του να τον έχει εγκαταλείψει και να μην δίνει σημεία ζωής, όμως μέχρι να παρουσιαστεί στις αρχές και να διαπιστωθεί αυτό επίσημα ώστε να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες προβλέπει ο νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις, για εμάς αυτό που προέχει είναι να εξασφαλιστεί ένα προστατευμένο περιβάλλον διαμονής για τον μικρό, μέχρι νεωτέρας», επισημαίνονταν.

Το δράμα στις παράγκες

Το τρίχρονο αγοράκι, βουλγαρικής καταγωγής, μαζί με τη μητέρα του τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του και άλλους ομοεθνείς τους ζούσαν σε μία πρόχειρη παράγκα κοντά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου, στη συνοικία των Παλαιών.

Άγνωστο για ποιο λόγο, η μητέρα του μαζί με τα δύο άλλα παιδιά της στις 24 Μαϊου ανακοίνωσε ότι πρέπει να φύγει επειγόντως για τη Βουλγαρία. Άφησε το μικρότερο παιδί της στους ομοεθνείς της, με την υπόσχεση ότι αρχές Ιουνίου θα επιστρέψει για να το παραλάβει.

Αυτό τουλάχιστον «μετέφεραν» οι ίδιοι στους ανθρώπους του Αχιλλοπουλείου, όταν λίγες μέρες μετά μετέφεραν τον μικρό Ιβάν στα Επείγοντα διότι αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Γιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί αντίκρισαν ένα παιδί εξαντλημένο ενώ ήταν εμφανές ότι ο τρόπος διαβίωσής του δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Ο μικρός εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Έχει ανατάξει δυνάμεις, είναι ευδιάθετος και ούτε λίγοούτε πολύ αποτελεί τη «μασκότ» της κλινικής, καθώς όλοι σπεύδουν να τον φροντίσουν και να παίξουν μαζί του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου