ΤΟΠΙΚΑ

Ανταπάντηση της ΔΑΣ ΟΤΑ στην πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων

ανταπάντηση-της-δασ-οτα-στην-πλειοψηφ-443400

Η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της ανταπαντά σε χθεσινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ έχει ως εξής: «Με βρισιές και συκοφαντίες συνεχίζει να απαντά η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι δηλαδή της Συνδικαλιστικής Ανατροπής πρώην ΠΑΣΚΕ και ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ και ούτε λόγος βέβαια για την « ταμπακιέρα» στην « αλληλογραφία » της με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας.

  1. 1. Τους καλούμε ότι εφόσον λένε οτι κόπτονται πραγματικά για τους συμβασιούχους –συναδέλφους να ανοίξουν, εδώ και τώρα, την πόρτα του Συλλόγου κι να τους εγγράψουν στα μητρώα του, όπως έκαναν δεκάδες Σύλλογοι και Σωματεία ανά την Ελλάδα, παλεύοντας για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  1. 2. Η θέση μας για τους παιδικούς Σταθμούς όπου, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται: Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις πάρα πέρα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Θέση που έχει δημοσιευτεί στον Τύπο εδώ και μέρες και έχει μοιραστεί ήδη στους συναδέλφους και η οποία είναι κρυστάλλινη και δεν εμπεριέχει ίχνος συντεχνιασμού,. Είναι γνωστό πια ότι αυτός ο τυχοδιωκτισμός είναι γνώρισμα όλων των άλλων παρατάξεων, πλην ΔΑΣ, που άλλα ψηφίζουν στην ΑΔΕΔΥ, στη ΔΟΕ, στην ΟΛΜΕ, στη ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλα στους κατά τόπους Συλλόγους των ΟΤΑ.

Άλλωστε, έχουν ζήσει την εμπειρία οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών όταν πέρασαν στους Δήμους με τι αγώνα και μετά από πόσους μήνες πληρώνονταν. Επισημαίνουμε επίσης ότι όλος αυτός ο ψευτομελό- θεατρινισμός για τους Παιδικούς Σταθμούς από τους εργοδοτικούς όταν όλα είναι «μιλημένα και από πριν σχεδιασμένα» με την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ , όταν η κυβέρνηση μιλά για «μετά από τρία χρόνια», δεν είναι τίποτε άλλο από ψηφοθηρία ενόψει της εκλογής των αντιπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  1. 3. Οφείλουν να απαντήσουν επιτέλους οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, εν μέσω απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων, από ποιο συνδικαλιστικό κώδικα προκύπτει ότι όταν συνοδεύουν εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις , απαιτούν τσαμπουκαλίδικα να αποζημιωθούν από το Ταμείο του Συλλόγου, δηλαδή με χρήματα από τις συνδρομές των εργαζομένων, με 120 ευρώ έκαστος, ήτοι 80 ευρώ ημερήσια αποζημίωση συν 40 ευρώ η διανυκτέρευση, συν 30 ευρώ η επιστροφή με το ΚΤΕΛ με την δικαιολογία ότι «δεν χωρούσε το λεωφορείο». Σύνολο 150 ευρώ.
  1. 4. Τους αφήνουμε στη κρίση των εργαζομένων να απαντήσουν, με ποιο δικαίωμα εμπαίζουν τους εργαζόμενους , όταν από τους 6 ( 5 της προέδρου +1 του Δ. Μπάλλα), μόνον οι τρείς απεργούν(Στάχτου-Μαγιάκος –Μπιρμπίλης) κι αυτό όχι σε κάθε απεργία, ενώ οι άλλοι τρείς( Α. Τζουρβατζής, Δ Μπάλλας , Α Καραμανλή) είτε βάζουν άδεια την ημέρα της απεργίας έχοντας και το επιχείρημα ότι «η απεργία βοηθάει την κυβέρνηση», είτε σε γνώση τους δηλώνουν απεργία που , ωστόσο σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, δεν τους παρακρατούνται χρήματα.
  1. 5. Στην προσπάθεια τους να πουλήσουν φτηνό παραγοντισμό και να ταυτίσουν τη ΔΑΣ-ΟΤΑ με το ΚΚΕ ας σταματήσουν τον αντικομουνισμό, γιατί φαίνεται πως ξέχασαν ποιοι έχουν κομματικές βλέψεις. Ας θυμηθούν την πρόεδρο- γνωστή πολιτευτή , Θάλεια Στάχτου πρόσφατα μόλις ως υποψήφια βουλευτή με το ΠΟΤΑΜΙ και έτοιμη αύριο για την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αν και με το ΣΥΡΙΖΑ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Τούτων δοθέντων, τα σκήπτρα των συνδικαλιστικών της Πέμπτης Φάλλαγας τα κρατούν καλά οι ίδιοι και από χρόνια. Χαρακτηρισμός που δεν τους δόθηκε τυχαία από τους εργαζόμενους, που τους έχουν γυρίσει την πλάτη ανεπιστρεπτί , αφού είναι προφανές ότι εξακολουθούν να συντάσσονται με τις εργοδοτικές και κυβερνητικές αντιλήψεις, χωρίς να υπολογίζουν ότι με τις μεθόδους τους εκθέτουν τους συναδέλφους υπηρετώντας σκοπιμότητες και βάζοντας τους σε περιπέτειες. Δηλώνουμε δε, .ότι δεν θα επιτρέψουμε στους Μπιτσικόμηδες –συνδικαλιστές του Συλλόγου μας, να απλώσουν «χέρι» στο Ταμείο των Εργαζομένων για να υπηρετήσουν τα κομματικά -τυχοδιωκτικά παραγοντιλίκια τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου