ΤΟΠΙΚΑ

Κίνητρα στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές αλλοδαπών

κίνητρα-στο-στρατιωτικό-προσωπικό-πο-443274

Ζητεί να θεσπιστούν ο βουλευτής Μαγνησίας Κων. Μαραβέγιας

Θέμα παροχής οικονομικών κινήτρων στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές φιλοξενίας – κράτησης αλλοδαπών θέτει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται πρόσφατο υπόμνημα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι το στρατιωτικό προσωπικό που έχει διατεθεί σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προαναχωρησιακά κέντρα αλλοδαπών προσφέρει εκεί πρόσθετο έργο, χωρίς αντίστοιχη αμοιβή.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως υγειονομικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολούνται στις εν λόγω δομές δεν έχουν μισθολογικά κίνητρα ανάλογα με εκείνα που προσφέρονται εδώ και χρόνια σε άλλες κατηγορίες υπηρετούντων υπαλλήλων σε αντίστοιχες θέσεις υπηρεσιών, τόσο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όσο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό εάν εξετάζεται η παροχή οικονομικών κινήτρων στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που προσφέρει πρόσθετο έργο σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προαναχωρησιακά κέντρα αλλοδαπών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου