ΤΟΠΙΚΑ

Στο λιμάνι του Βόλου o K. Aγοραστός

στο-λιμάνι-του-βόλου-o-k-aγοραστός-441388

Στον απόηχο της σύσκεψης της Δευτέρας στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πρίγκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Δημήτρη Θεοδώρου καθώς επίσης και με εκπροσώπους των λιμενεργατών και των μεταφορέων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε χθες το λιμάνι και επανέλαβε ότι αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο εκσυγχρονισμός του.
«Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου αποτελούν κεντρική προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας» επεσήμανε  ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι  του Βόλου χθες 24 ώρες μετά τη σύσκεψη για το λιμάνι του Βόλου στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων με τον Υπουργό κ. Γιάννη Διαμαντίδη και εκπροσώπους φορέων της Μαγνησίας.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Καλτσογιάννη, ο κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πρίγκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Δημήτρη Θεοδώρου καθώς επίσης και με εκπροσώπους των λιμενεργατών και των μεταφορέων.
Στις συναντήσεις έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της σύσκεψης της περασμένης Δευτέρας και συζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη βασική απόφαση της σύσκεψης ήταν η τροποποίηση του Master Plan του λιμένος ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές του λιμένος Βόλου να υποστηρίξει τον τουρισμό κρουαζιέρας.
Ειδικότερα προβλέπεται να απελευθερωθεί ο πρώτος  προβλήτας για τον τουρισμό κρουαζιέρας με μεταφορά στο δεύτερο προβλήτα των χρήσεων φορτοεκφόρτωσης χύδην φορτίων και δημητριακών και να μεταφερθεί το σκραπ στη χερσαία ζώνη του τρίτου  προβλήτα. Η απόφαση αυτή έχει μεν μεσοπρόσθεσμο χαρακτήρα, αλλά δημιουργεί νέα δυναμική για το λιμάνι του Βόλου που χωρίς να υποβαθμίζει τις εμπορικές δραστηριότητες του, στρέφεται περισσότερο ανταγωνιστικά στο θέμα του τουρισμού κρουαζιέρας που αποτελεί και κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα αλλά και σοβαρή κατεύθυνση του διεθνούς τουρισμού.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου