ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Δεν θα πάψω ούτε στιγμή να αναζητώ τον γιο μου»

δεν-θα-πάψω-ούτε-στιγμή-να-αναζητώ-τον-440350

«Δεν θα τα παρατήσω ούτε μία στιγμή. Ο Θεός είναι ψηλά και βλέπει. Κάτι έγινε εκεί πέρα». Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εξαφάνιση του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη από το αλιευτικό καταφύγιο όρμου Βότση Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2016. Η μητέρα του 30χρονου Θεσσαλονικιού Ματούλα Κουτρώτσιου ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αλόννησο, ενώ σκοτάδι εξακολουθεί να καλύπτει την περίεργη εξαφάνιση.

Η κ. Κουτρώτσιου μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και με πόνο ψυχής διατυπώνει τα ερωτήματά της και τον προβληματισμό της. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Τρία χρόνια περιμένω τώρα και δεν γίνεται τίποτα, ενώ είναι φως φανάρι ότι κάτι συνέβη», λέει η μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη.

Οταν συνέβη το μοιραίο ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές. Αποχωρώντας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του και μάλιστα το πρώτο απόγευμα των διακοπών του είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Τελευταία φορά εθεάθη από κατοίκους του νησιού να απομακρύνεται στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας στον όρμο Βότση. Στους επανειλημμένους κύκλους ερευνών που έγιναν και με ιδιώτες ερευνητές της οικογένειας ο 30χρονος δεν εντοπίστηκε ποτέ και πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει μέχρι σήμερα τις ακριβείς συνθήκες εξαφάνισής του.

Από τότε και κάθε καλοκαίρι η κ. Κουτρώτσιου επισκέπτεται το νησί στη μνήμη του παιδιού της, αλλά και προσδοκώντας να ενημερωθεί για κάποιο στοιχείο που επιτέλους θα λύσει το μυστήριο και θα την αφήσει ήσυχη να πενθήσει τον γιο της.

«Εγώ θέλω να βρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου. Να τους βάλω φυλακή δεν με ενδιαφέρει, αφού δεν θα μου φέρουν τον Γιώργο μου πίσω. Ας κάνουν ό,τι θέλουν», εξομολογείται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης.

Η ψυχή της είναι βαριά που πέρασε τόσος καιρός και δεν υπάρχει κάτι νεότερο. «Είναι τόσες φορές που έχουν δώσει καταθέσεις και άλλα λένε κάθε φορά. Γιατί δεν τα βλέπουν αυτά οι αρμόδιες αρχές;», αναρωτιέται.

Η κ. Κουτρώτσιου είχε βαθιά πεπεισμένη ότι κάποια στιγμή θα ξετυλιχτεί το κουβάρι και ότι τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. «Αυτούς που καλύπτουν θα τους ξεσκεπάσουν μετά. Αυτοί που γνωρίζουν κάποτε πρέπει να μιλήσουν. Εγώ δεν θα τα παρατήσω ούτε μία στιγμή. Ο Θεός είναι ψηλά και βλέπει. Κάτι έγινε εκεί πέρα. Οι μάρτυρες τα έχουν μπερδέψει πολλές φορές», λέει.

Παρά την απελπισία και την απογοήτευση η μητέρα του Γιώργου Καραμιχαηλίδη γνωρίζει ότι ο κόσμος της Αλοννήσου έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Της συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή. Από τότε ακόμη που ξεκίνησαν οι έρευνες ήταν δίπλα της και βοήθησαν με κάθε τρόπο. Όμως ο περίπλοκος γρίφος της εξαφάνισης δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

«Πάνε τρία χρόνια τώρα που ο Γιώργος δεν είναι ούτε πεθαμένος, ούτε εξαφανισμένος…», λέει και προτρέπει:

«Οποιος γνωρίζει το παραμικρό, να μιλήσει. Ο Θεός ας βοηθήσει όλο τον κόσμο και εμένα να βρω το παιδί μου».

Η κ. Κουτρώτσιου δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η έρευνα καθυστερεί τόσο πολύ, ενώ κάτι κακό συνέβη στο παιδί της.

Η ταλαιπωρημένη μητέρα επισκέφτηκε το Βέλγιο όπου έμενε το παιδί της. Τον αναζήτησε παντού, στο σπίτι, στην εργασία, στην πόλη όπου διέμενε ο γιος της. «Οι λογαριασμοί στην Τράπεζα υπάρχουν ακόμη. Τα πάντα από τα πράγματά του υπάρχουν. Αν είχε φύγει δεν θα τον έβλεπε κανένας;», διερωτάται.

Η ίδια απευθύνθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, σε όλες τις αρμόδιες αρχές, όλα τα λιμάνια, παντού, αμέτρητες κλήσεις.

«Πού πήγε και κρύφτηκε ο Γιώργος και ποιος θα τον συμμάζευε; Θα τον έκλειναν σε ένα σπίτι απομονωμένο;», διερωτάται.

Η κ. Κουτρώτσιου είναι κατηγορηματική: «Ο Γιώργος δεν πνίγηκε. Η θάλασσα εκείνες τις ημέρες ήταν λάδι. Και έτσι όμως να μην ήταν, ο Γιώργος ήταν κολυμβητής από ηλικίας 5 χρόνων. Ηξερε τι να κάνει στη θάλασσα, ακόμη και σε πανικό να βρισκόταν».

Ακόμη στα τέλη Αυγούστου που συνέβη το περιστατικό η ίδια επισημαίνει ότι το λιμάνι της Αλοννήσου ήταν γεμάτο από σκάφη, ενώ υπήρχε πολύς κόσμος στο νησί.

Για τον εντοπισμό του 30χρονου Θεσσαλονικιού έγιναν επανειλημμένοι κύκλοι ερευνών, ενώ υπήρξε και συγκινητική κινητοποίηση τόσο των κατοίκων της Αλοννήσου όσο και των φίλων του Γιώργου και μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και μέσω παγκόσμιων οργανισμών που ασχολούνται με τις εξαφανίσεις.

«Οι φίλοι του και από το Βέλγιο και από την Ελλάδα συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου. Εξακολουθούν να δείχνουν το ενδιαφέρον τους. Τηλεφωνούν και συναντιόμαστε. Όλοι θέλουν να ενημερωθούν τι συνέβη», εξηγεί η ίδια, ενώ επισημαίνει: «Κανένας δεν θα ήθελε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί του. Έστω και τώρα εκείνοι που γνωρίζουν να μιλήσουν».

Επισημαίνεται ότι για την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου κατά αγνώστων για έκθεση σε κίνδυνο και η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στην κύρια ανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου