ΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση κατανάλωσης και χρήσης νερού στα Ανω Λεχώνια

απαγόρευση-κατανάλωσης-και-χρήσης-νε-440176

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, “Σήμερα στις 15.07.2019 από τις πρωινές ώρες, διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε, εκτεταμένη δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜΒ του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, που συνέβη την Κυριακή 14.07.2019

Από την αυτοψία συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  1. Άγνωστοι προχώρησαν, σε εκσκαφή και αποκάλυψη του σχηματισμού υδροδότησης του υδραγωγείου Κάτω Λεχωνίων. Στη συνέχεια προχώρησαν στην αφαίρεση και κλοπή των ειδικών τεμαχίων και υδραυλικών εξαρτημάτων, διακόπτοντας τη ροή νερού προς Κάτω Λεχώνια. Επίσης, προχώρησαν στην καταστροφή (αγνώστου μήκους) του διπλού αγωγού του εξωτερικού υδραγωγείου Κάτω Λεχωνίων, μπαζώνοντάς τους με χώματα και πέτρες.
  2. Στη συνέχεια άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα εισόδου στο χώρο του βανοστασίου της δεξαμενής Άνω Λεχωνίων. Αφαίρεσαν υδραυλικά εξαρτήματα από το σχηματισμό των δικλείδων καθώς και τμήμα του αγωγού που τροφοδοτούσε του υδραγωγείο Κάτω Λεχωνίων.
  3. Οι εν λόγω άγνωστοι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του συστήματος απολύμανσης της δεξαμενής Άνω Λεχωνίων, με αποτέλεσμα να μην απολυμαίνεται το νερό του δικτύου. Επιπλέον δεν στάθηκε δυνατό να τεθεί σε λειτουργία εκ νέου το σύστημα απολύμανσης της ως άνω δεξαμενής, το οποίο υπέστη μη εμφανή βλάβη κατά τη δολιοφθορά. Το εν λόγω σύστημα μεταφέρθηκε στην υπηρεσία για έλεγχο – επισκευή ή και (εφόσον απαιτηθεί) αντικατάσταση.

Για το συμβάν έχει γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ ενημερώθηκε εγγράφως και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας καθώς και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι αποκατάστασης της λειτουργίας του συστήματος απολύμανσης του υδραγωγείου Άνω Λεχωνίων, θα πραγματοποιεί ελέγχους για την ποιότητα του πόσιμου νερού για το εν λόγω υδραγωγείο, τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται – κοινοποιούνται αρμοδίως.

Μετά τα παραπάνω και μέχρι να διασφαλισθεί ότι το νερό του υδραγωγείου της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων πληροί τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Γ1(δ)/ ΓΠ οικ.67322, απαγορεύει στους καταναλωτές της Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων, να κάνουν χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής)”, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου