ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη η ΔΑΚΕ με μείωση δυνάμεων

πρώτη-η-δακε-με-μείωση-δυνάμεων-439878

Νικήτρια στις φετινές εκλογές των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναδείχθηκε γι’ ακόμη μια χρονιά η ΔΑΚΕ, χάνοντας όμως έδαφος και ποσοστό σε σχέση με πέρυσι. Κερδισμένη παράταξη φέτος θεωρείται η «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», καθώς μπορεί να παρέμεινε στη μία έδρα, κατάφερε όμως να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της και να «κόψει» ψήφους από τις μεγαλύτερες παρατάξεις.
 
Από τις 11.30 χθες το πρωί εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έσπευσαν στο Καρτάλειο Διδακτήριο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά και δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ και ανέδειξαν για ακόμη μια φορά νικήτρια παράταξη τη ΔΑΚΕ.
Ειδικότερα η ΔΑΚΕ έλαβε 475 ψήφους και ποσοστό 37.34%, η ΠΑΣΚ 221 ψήφους και 17.37%, η Ανεξάρτητη Παράταξη 172 ψήφους και 13.52%, η ΕΣΑΚ – ΔΕΕΣ 175 ψήφους και 13.76%, η «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» 126 ψήφους και 9,91%, η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών 63 ψήφους και 4.95% και η «Αν..» 40 ψήφους και 3,14%.
Συνολικά ψήφισαν 1.324 εκπαιδευτικοί και τα λευκά και άκυρα ανήλθαν στα 52.
Η ΔΑΚΕ λαμβάνει τρεις έδρες, ενώ από μία λαμβάνουν η ΠΑΣΚ, η Ανεξάρτητη Παράταξη, η ΕΣΑΚ- ΔΕΕΣ και η «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».
Στους «χαμένους» φέτος συγκαταλέγεται η πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία το 2010 είχε λάβει ποσοστό 41.12% και 514 ψήφους, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε η παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που αύξησε σημαντικά το ποσοστό της. Μικρή αύξηση του ποσοστού της πέτυχε και η παράταξη ΕΣΑΚ-ΔΕΕΣ.
Πέρυσι στις εκλογές είχαν συμμετάσχει 1.333 εκπαιδευτικοί, ενώ τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ήταν 83.
Για το Δ.Σ. εκλέγονται από τη ΔΑΚΕ οι Σωκράτης Σαβελίδης, Βοϊδόνδας Σταύρος και Ζωϊτοπούλου Βάνα, από την ΠΑΣΚ ο Αλέκος Αρβανιτάκης, από την ΕΣΑΚ – ΔΕΕΣ ο Γιώργος Χαρμάνης, από την Ανεξάρτητη Παράταξη Εκπαιδευτικών ο Κώστας Λαγός και από την παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ο Γιώργος Χαλκιαδόπουλος.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου