ΤΟΠΙΚΑ

Μάκης Μπαλλής: «Η λαϊκή στήριξη, το μεγάλο όπλο της κυβέρνησης»

μάκης-μπαλλής-η-λαϊκή-στήριξη-το-μεγ-438961

Με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε υποδειγματικά χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο τις προηγούμενες μέρες επιχειρήθηκε να συκοφαντηθεί.

Ο ελληνικός λαός προσήλθε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία στις κάλπες στέλνοντας το μήνυμα της συσπείρωσης γύρω από την κυβέρνησή του και τον πρωθυπουργό του.

Απέκρουσε τα σενάρια της αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής εκτροπής που εξύφαιναν και ξεδιάντροπα ομολογούσαν κύκλοι των πιστωτών που ήθελαν να αποκλείσουν την διαφορετική πορεία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.

Αντιστάθηκε στο κλίμα τρόμου και εκβιασμών που με επιμονή καλλιέργησαν όλες αυτές τις μέρες οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κατεστημένου που αποδοκιμάστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου, σε αγαστή συνεργασία με το μιντιακό σύστημα που για δεκαετίες είχε συνηθίσει προνομιακή μεταχείριση.

Απάντησε με ένα περήφανο, πλειοψηφικό, δυνατό “όχι” στα σχέδια υποτέλειας και εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Από τη Δευτέρα, αυτό το “όχι” γίνεται ένα όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που συνεχίζει τη δύσκολη διαπραγμάτευση.

Ο ελληνικός λαός που με αξιοθαύμαστη υπομονή και ψυχραιμία αντιμετώπισε τη δύσκολη κατάσταση που επέβαλαν όλη αυτή τη βδομάδα εκείνοι που ήθελαν να απομονώσουν την κυβέρνηση από το μοναδικό της στήριγμα, την κοινωνία, ας είναι βέβαιος ότι σύντομα αυτή η ταλαιπωρία θα τελειώσει.

Η Ελλάδα θα έχει μία συμφωνία που θα δίνει βιώσιμη λύση όχι μόνο στο πρόβλημα του τεράστιου χρέους και της επανεκκίνησης της οικονομίας, αλλά θα εγγυάται την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών.

Μέλημά μας είναι η σωτηρία της χώρας, η προστασία της κοινωνίας, η δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα θα αλλάξει.

Η Ευρώπη θα αλλάξει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου