ΤΟΠΙΚΑ

Τροποποιήσεις στο ΓΠΣ Ζαγοράς

τροποποιήσεις-στο-γπσ-ζαγοράς-438877

Παν. Κουτσάφτης: «Στο όριο της κτηµατικής περιφέρειας Ζαγοράς στο «Πλιασίδι», µπήκε ο ∆ήµος Βόλου και παίρνει δικό µας µέρος»

Η επέκταση των οικισμών στη Ζαγορά, είναι το βασικότερο θέμα που προβληματίζει την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή καθώς προκύπτουν διαφορετικές απόψεις από τις θέσεις της µελέτης «Σύνταξη Γενικού Πολεοδοµικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ∆ήµου Ζαγοράς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου, συζήτησε διεξοδικά τις προτάσεις των μελετητών και όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απ. Κοντογιώργος, «έγιναν ήδη επαφές µε τους Προέδρους των τριών χωριών, έγιναν καταγραφές των ρεµάτων, έγιναν διαβουλεύσεις παρουσία πολιτικών µηχανικών. Υπάρχουν προτάσεις οι οποίες πρέπει να διαµορφωθούν. Το βασικό θέµα είναι η επέκταση των οικισµών. Για τη Ζαγορά προτείνονται τρεις επεκτάσεις οικισµού. Να ζητήσουµε µια επιπλέον επέκταση οικισµού στον «Άθωνα» Ζαγοράς» ανέφερε ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Παν. Κουτσάφτη: «Πρέπει να κάνουµε διορθωτικές προτάσεις στις δικές τους προτάσεις. Στο όριο της κτηµατικής περιφέρειας της ∆.Ε. Ζαγοράς στο «Πλιασίδι», µπήκε ο ∆ήµος Βόλου και παίρνει δικό µας µέρος. Να γίνουν τα όρια της κτηµατικής µας περιφέρειας µε βάση τους δασικούς χάρτες. Ο οικισµός «Πουργιανός Σταυρός» να είναι τελειωµένος και να γνωρίζουµε τα όριά µας».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος µειοψηφίας κ. Βασ. Τσαπράζης, στην τοποθέτησή του, ανέφερε: «∆ιαφωνούµε όσον αφορά την επέκταση των ορίων οικισµού πάνω από πηγές. Η Ζαγορά µπορεί να δεχθεί πολύ κόσµο. ∆εν πρέπει να είναι κριτήριό µας ο πληθυσµός αλλά οι χρήσεις. Πρέπει να προτείνουµε επεκτάσεις σε όλο το παραλιακό µέτωπο της ∆ημοτικής Ενότητας Ζαγοράς, προκειµένου να γίνει µεγαλύτερο».

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Χιώτης ανέφερε τα παρακάτω: «Προτείνω να εγκρίνουµε την µελέτη όπως παρουσιάστηκε, µε τις τροποποιήσεις και τις παρατηρήσεις από πλευράς του ∆ήµου και των φορέων των τριών χωριών, τις οποίες αναφέραµε και συζητήσαµε σήµερα. Να εξουσιοδοτήσουµε τον Αντιδήµαρχο ∆.Ε. Ζαγοράς, κ. Κοντογιώργο, σε συνεργασία µε τον επικεφαλής της ελάσσονος µειοψηφίας κ. Τσαπράζη (µε την ιδιότητά του ως πολιτικού µηχανικού) να προβούν σε επιτόπιους ελέγχους, προκειµένου να διαµορφωθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι προτάσεις του ∆ήµου µας, επί του Β1΄ Σταδίου της µελέτης «Σύνταξη Γενικού Πολεοδοµικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ∆ήµου Ζαγοράς, Νοµού Μαγνησίας» και να συνεργαστούν µε την ∆ιεύθυνση Τεχνικών Εργων (Τµήµα ∆οµών Περιβάλλοντος) της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, καθώς επίσης και µε την οµάδα των µελετητών, προκειµένου να συµπεριληφθούν στη µελέτη και οι παρατηρήσεις – προτάσεις του ∆ήµου µας και των φορέων της περιοχής.

Η πρόταση του Προέδρου τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ.

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου με τα παρακάτω θέματα:

1. Λήψη απόφασης σχετικά με έκδοση αδειών λειτουργίας μουσικών οργάνων διαφόρων επαγγελματιών του Δήμου.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με χορήγηση προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος Υ.Ε., στην Τ.Κ. Πουρίου.

3. Λήψη απόφασης για έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης του έργου: «Μετασκευή δημοτικού κτιρίου (πρώην δημοτικού σχολείου) σε χώρο μνήμης Δ. Γ. Κασλά».

4. Κατανομή εκτάκτων ανειδίκευτων εσόδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου