ΤΟΠΙΚΑ

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Ουκρανία»

είμαστε-αλληλέγγυοι-στην-ουκρανία-43886

Μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό έστειλε από τον Βόλο ο αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carster Muller, με αφορμή τη χθεσινή δωρεά βιβλίων του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης προς την κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Βόλου. Κληθείς από τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων να σχολιάσει τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία, ο κ. Muller υπογράμμισε ότι «είναι ό,τι πιο αρνητικό μπορεί να σκεφτεί κανείς αυτή τη στιγμή».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον κ. Muller ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γιώργος Βλιώρας και στελέχη της Διεύθυνσης Αρχείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, στο κτίριο Σπίρερ, παρουσία του επίτιμου προξένου της Γερμανίας στον Βόλο Γιώργου Παπαρρίζου.

Συνολικά 100 τίτλους βιβλίων περιλαμβάνει η δωρεά του γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου να προσφέρει, εκ μέρους του Δήμου Βόλου, αναμνηστικά με το έμβλημα της πόλης, την Αργώ. Ο κ. Βλιώρας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Muller, εκφράζοντας την προσδοκία να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Muller από την πλευρά του προσέφερε αναμνηστικό με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας, ως έκφραση φιλίας και καλής συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς. «Θεωρώ σημαντικό να δωρίσω βιβλία, τα οποία απευθύνονται σε ενήλικες και σε παιδιά, για να αφεθούν στην αίσθηση της ανάγνωσης, να νιώσουν τη μυρωδιά του βιβλίου» είπε.

Αναφερόμενος στις σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα τόνισε ότι «θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έχουμε μια σχέση ίσος προς ίσον».

Κληθείς να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι «αυτός ο επιθετικός πόλεμος που ασκείται από τη μεριά της Ρωσίας προς την Ουκρανία, είναι το πιο αρνητικό που μπορεί κανείς να σκεφτεί αυτή τη στιγμή». Μεταφέροντας τη θέση του γερμανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δούμε με άλλο μάτι τη συμπεριφορά της Ρωσίας προς την Ουκρανία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το γενικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης στην Ουκρανία, για να εκφράσει εμπράκτως, όπως είπε, τη συμπαράστασή του στον λαό της χώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου