ΤΟΠΙΚΑ

Ορατός ο κίνδυνος για «νέο φέσι» από τον ΕΟΠΥΥ

ορατός-ο-κίνδυνος-για-νέο-φέσι-από-το-438252

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χάσουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία και παραγράφονται οι οφειλές. Πρόκειται για οφειλές ασφαλιστικών ταμείων πριν από το 2012 (ΤΑΠ-ΟΤΕ,Τ.Σ.Α.Υ. κ.λ.π), για τις οποίες υπήρχαν δεσμεύσεις ότι θα αποπληρωθούν. Εντονο διάβημα από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας που ζητά από τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα του ιατρικού κόσμου να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΙΣΜ Ε. Τσάμη και το ΓΓ Σάββα Σάρκο προς τον Πανελλαδικό Ιατρικό Σύλλογο, μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «μεθόδευση με στόχο να μην αποπληρωθούν τα οφειλόμενα» και αφήνονται σαφείς αιχμές για την Κυβέρνηση «πως δεν σέβεται τον ιατρικό κόσμο».

«Η προθεσμία εξόφλησης των οφειλομένων σύμφωνα με τον σχετικό νόμο λήγει την 30η Ιουνίου 2017» σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος και συνεχίζοντας τονίζει: « Από πληροφορίες που δημοσιεύονται φαίνεται ότι μεθοδεύεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αυτή η υποχρέωσή του να ανατεθεί στον Ε.Φ.Κ.Α., προφανώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης. Όπως είναι κατανοητό αυτό σημαίνει ότι τα οφειλόμενα αυτά ποσά υπάρχει ο κίνδυνος να μην αποπληρωθούν ποτέ. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι με ποια δικαιοδοσία ο Ε.Φ.Κ.Α., ως ταμείο αρμόδιο για τις συντάξεις, θα αναλάβει να αποπληρώσει δαπάνες για την παροχή υγείας, που είναι αρμοδιότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εάν ισχύουν όλα αυτά, όσοι αποφασίζουν αυτήν την μεθόδευση, ή δεν έχουν καταλάβει την διαφορά λειτουργίας μεταξύ Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως θα όφειλαν, ή με φτηνά κόλπα προσπαθούν να μην αποπληρώσουν τα μετά από τόσα χρόνια οφειλόμενα προς τους δικαιούχους ιατρούς».

Με βάση τα προαναφερθέντα ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από το ανώτατο συνδικαλιστικό του όργανο, να παρέμβει, ενώ καταλήγοντας αναφέρει: «Σας καλούμε να αποτρέψετε αυτήν την απαράδεκτη εκ μέρους της κυβέρνησης μεθόδευση και να μην επιτρέψετε για μία ακόμη φορά να απαξιώνεται η εργασία και αξιοπρέπεια των ιατρών εκ μέρους των κυβερνώντων. Αυτοί που κυβερνούν πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να είναι διαχρονικά ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρούς, ενώ απαιτούν από αυτούς συνέπεια στις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο. Επιτέλους οφείλουν προς τους ιατρούς-συνεργάτες τους και να τους αποπληρώσουν τα οφειλόμενα και να τους σέβονται».

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ περιμένουν τα χρήματά τους πριν από το 2012, ενώ είναι και απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες, όπως έγραψε πρόσφατα σε αναλυτικό ρεπορτάζ ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για υπηρεσίες που έχουν παράσχει στους ασφαλισμένους. Εκτός αυτού έχουν να αποπληρώσουν και τον ΕΦΚΑ, ο οποίος αυξάνει δραματικά τα έξοδά τους, καθώς κάθε μήνα φθάνουν στα ιατρεία τους τα σημειώματα με τις τσουχτερές εισφορές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου