ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη θέση διευθυντών στα σχολεία

μεγάλο-ενδιαφέρον-για-τη-θέση-διευθυν-438208

Περισσότερες από 100 αιτήσεις υποβλήθηκαν έως και χθες το απόγευμα στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από εκπαιδευτικούς που διεκδικούν θέση διευθυντή στις σχολικές μονάδες. Μεγάλη προσέλευση δασκάλων καταγράφτηκε και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Στους εκπαιδευτικούς δόθηκε ασφυκτική προθεσμία μόλις δύο εργάσιμων ημερών να καταθέσουν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν θέση διευθυντή σε σχολικές μονάδες. Καθηγητές και δάσκαλοι επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και στήθηκαν στις ουρές που δημιουργήθηκαν στις δύο διευθύνσεις, προκειμένου να προλάβουν να κάνουν τις αιτήσεις τους έως και τις έξι χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, η κανονική λήξη της θητείας των διευθυντών -στα τέλη Ιουλίου- συνέπεσε με την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον προηγούμενο νόμο επιλογής διευθυντών που περιελάμβανε ψηφοφορία από τους συλλόγους διδασκόντων.

Ο νέος Νόμος βγήκε στις 31 Μαΐου και βάσει αυτού, επανέρχεται η συνέντευξη των υποψηφίων από τα συμβούλια επιλογής. «Για πρώτη φορά μάλιστα οι σύλλογοι διδασκόντων θα υποβάλλουν ένα ειδικό πρακτικό», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επόμενα βήματα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων θα είναι η μοριοδότηση, η συνέντευξη στις αρχές Ιουλίου και τα μέσα Ιουλίου, θα γίνει ο ορισμός των νέων διευθυντών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου