ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 29χρονου που πετούσε κεραμίδια στους αστυνομικούς

καταδίκη-29χρονου-που-πετούσε-κεραμίδι-438173

Αρνήθηκε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για την κλοπή που είχε διαπράξει σε κατάστημα ψιλικών, κλείδωσε την πόρτα, απειλούσε, εξύβριζε, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και εκσφενδόνιζε κεραμίδια, ενώ παράλληλα κάπνιζε και ένα τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης…

Ποινή φυλάκισης 32 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως υπό τον όρο εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα επέβαλε προχθές, Δευτέρα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 29χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κλοπή καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια, απειλή, εξύβριση και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο 29χρονος το Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι, εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, μπήκε σε αυτό και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 55 ευρώ. Ωστόσο, η απώλεια των χρημάτων έγινε αντιληπτή και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί κατευθύνθηκαν στο σπίτι του 29χρονου και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, τότε ο 29χρονος αρνήθηκε να υπακούσει, κλείδωσε την πόρτα, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και εκσφενδόνιζε κεραμίδια.

Αμεσα κλήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομία. Η γύρω από το σπίτι περιοχή αποκλείστηκε, καθώς από τα κεραμίδια κινδύνευαν τόσο οι πολίτες όσο και οι αστυνομικοί. Ο καταδικασθείς δεν σταματούσε. Απειλούσε παράλληλα, εξύβριζε. Στον τόπο κλήθηκε τότε από τους αστυνομικούς δικαστικός λειτουργός, προκειμένου να γίνει έρευνα στην οικία.

Ο 29χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του συμβάντος κάπνιζε τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης, αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί άνοιγαν την πόρτα και αποχώρησε από την πίσω θύρα με σκοπό να διαφύγει. Τον σταμάτησαν, όμως, αστυνομικοί που επιτηρούσαν το χώρο στην ταράτσα του σπιτιού του και τον ακινητοποίησαν.

Ο καταδικασθείς συνελήφθη και κρατήθηκε. Μάλιστα, επειδή στο κρατητήριο παρουσίασε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, μεταφέρθηκε και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα ποδήλατο, έναν σκελετό ποδηλάτου και τέσσερις ρόδες ποδηλάτου, η κατοχή των οποίων διερευνάται.

Επίσης, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι της γιαγιάς του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι με ξύλινη λαβή, έναν οικοδομικό κόφτη, πέντε αναδιπλούμενους πτυσσόμενους σουγιάδες και τρία μαχαίρια, που ο 29χρονος έκρυβε εκεί.

Στο Αυτόφωρο ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συναίσθηση τι συνέβαινε, καθώς είχε κάνει χρήση ναρκωτικών χαπιών. Υποστήριξε πως δεν ήταν εκείνος που έκλεψε τα χρήματα, αλλά μία κοπέλα. Σημείωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών εδώ και δώδεκα χρόνια και θέλει να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου