ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν τα μπάνια της… ταλαιπωρίας

ξεκίνησαν-τα-μπάνια-της-ταλαιπωρίας-438118

Μποτιλιάρισμα μισής ώρας από τις στροφές της Γορίτσας μέχρι την έξοδο της Αγριάς

Ξεκίνησαν τα μπάνια της… ταλαιπωρίας για Βολιώτες και επισκέπτες, που επιλέγουν τις ακτές του Παγασητικού και του Αιγαίου για να κάνουν μια βουτιά στη θάλασσα.

Προχθές, Κυριακή, το μεσημέρι, για να διανύσει κανείς την απόσταση από τις στροφές της Γορίτσας έως και την Αγριά, χρειαζόταν τουλάχιστον μισή ώρα. Τα αυτοκίνητα κινούνταν σημειωτών, δοκιμάζοντας τις αντοχές των νεύρων των οδηγών που κατευθύνονταν προς τα παράλια του Πηλίου.

Πάντως, τα μποτιλιαρίσματα φαίνεται να είναι αποκλειστική εικόνα της Κυριακής. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Βόλου, ο άστατος καιρός και η οικονομική κρίση έχουν μειώσει τα «μπάνια του λαού», όπως φαίνεται μέσα από τον αριθμό των οχημάτων που κινούνται τόσο στον Κάτω Κλάδο του Πηλίου όσο και μέσω Χανίων.

Ηδη από πέρυσι την καλοκαιρινή περίοδο, καταγράφτηκε πτώση της κίνησης των οχημάτων στο δίκτυο του Πηλίου προς τις παραλίες του Παγασητικού και του Αιγαίου, που αφορούσε ποσοστό της τάξης του 30%.

Η κίνηση φέτος, μέσα στον Ιούνιο, φαίνεται ότι περιορίστηκε ακόμη περισσότερο. Ο όγκος των οχημάτων που κινούνται μέσω Αγριάς ή Χανίων για τις παραλίες της Μαγνησίας, είναι μειωμένος σε ποσοστό από 50% έως και 60%!

Οι παραλίες, ιδίως οι πιο απομακρυσμένες, φαίνεται ότι γεμίζουν λουόμενους αποκλειστικά τις Κυριακές, οπότε και παρατηρείται αύξηση της κίνησης. Ακόμη και τα Σάββατα, η κίνηση είναι μειωμένη έως και 70% σε σχέση με πέρυσι.

Οσο για τις καθημερινές, το οδικό δίκτυο καταλαμβάνεται σχεδόν αποκλειστικά από επαγγελματικά οχήματα ή αυτοκίνητα ιδιωτών που τρέχουν για δουλειές.

Αυτό αποδίδεται τόσο στην οικονομική κρίση, που αναγκάζει πολλούς να περιορίζουν τις μετακινήσεις για μπάνιο στη θάλασσα σε μία Κυριακή, όσο και στον άστατο καιρό, που επηρεάζει τη διάθεση των λουόμενων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου