ΤΟΠΙΚΑ

Λίτρα λάδι για απόρους ~ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

λίτρα-λάδι-για-απόρους-γενναιοδωρη-πρ-438083

Συγκινητική πρωτοβουλία του συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας

Πρωτοβουλίες κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», ο οποίος συγκέντρωσε πρόσφατα εκατό λίτρα λάδι, για την ενίσχυση απόρων. Το λάδι, που προσέφεραν με περισσή γενναιοδωρία οι παραγωγοί της συγκεκριμένης περιοχής, συγκεντρώθηκε και συσκευάστηκε σε δοχεία του ενός και πέντε λίτρων με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπαδόπουλου, υπευθύνου των κοινωνικών δομών του Συλλόγου, και διανεμήθηκε στην συνέχεια στο Στέκι Αλληλεγγύης και Οικολογίας, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία και στα Σπίτια Γαλήνης Απόρων των ιερών ναών Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική κοινωνική δράση του Συλλόγου, που δίνει στην πράξη τον ορισμό της εθελοντικής προσφοράς, σε όλα τα πεδία. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται, παράλληλα, ο κύκλος των περιπολιών που πραγματοποιούνται καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να αποτραπεί έγκαιρα κάθε πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. «Εχουμε στη διάθεσή μας ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο είναι δωρεά του κ. Χατζηϊωάννου και εκτελεί βάρδιες πυρασφάλειας με εθελοντές οδηγούς, μέλη του Συλλόγου, καθ’ όλο το μήκος του χωριού, από το βουνό έως και την παραλία, προκειμένου να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για τυχόν κίνδυνο πυρκαγιάς» αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δημήτρης Ραμματάς, πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Κένταυρος».

Το πυροσβεστικό όχημα οδηγούν εθελοντικά τα μέλη του Συλλόγου Γιώργος Ραμματάς και Δημήτρης Σταμούλης, ο οποίος είναι υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Συλλόγου, με την ενεργή συνδρομή του Στέφανου Βιδούρη, ο οποίος είναι Γεωπόνος, υπεύθυνος περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του Συλλόγου. Οι προαναφερθέντες « επιφορτίζονται με το κύριο βάρος της προστασίας και κάθε χρόνο σχεδιάζουν και εισηγούνται προς το Σύλλογο τις δράσεις, που στη συνέχεια υλοποιούνται» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι πολλοί εθελοντές συνδράμουν το έργο πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια που υλοποιείται και από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε κάθε περίπτωση κι όταν παρίσταται ανάγκη. «Είναι σημαντική η παράλληλη δράση των ομάδων πυρασφάλειας που συγκροτούνται με πρωτοβουλία του Δήμου κι ενεργοποιούνται και αυτές σε χρόνο ρεκόρ, όταν παραστεί ανάγκη» επισημαίνει ο κ. Ραμματάς.

Οι περιπολίες των εθελοντών του Συλλόγου πραγματοποιούνται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, τις βραδινές και μεσημεριανές, κυρίως, ώρες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του δραστήριου Συλλόγου «συμμετέχουμε ως απλοί στρατιώτες στις περιπολίες, για να προστατεύσουμε την περιοχή μας από κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου