ΤΟΠΙΚΑ

Κυριακάτικες ουρές για το δημοψήφισμα, στις τράπεζες και μετά… μπάνιο

κυριακάτικες-ουρές-για-το-δημοψήφισμ-438021

Κυριακάτικες ουρές για το δημοψήφισμα, στις τράπεζες και μετά… μπάνιο

Κυριακάτικη αναμονή για τους Βολιώτες που έσπευσαν να ψηφίσουν, να σηκώσουν μετρητά και μετά να πάνε για μπάνιο. Από το πρωί, εκατοντάδες δημότες βρέθηκαν να περιμένουν σε ουρές που δημιουργήθηκαν στα εκλογικά τμήματα, μπροστά από τα ΑΤΜ αλλά και καθ’ οδών για το καθιερωμένο μπάνιο της Κυριακής.

Η ροή της ψηφοφορίας ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και μέχρι τη 1 το μεσημέρι, στην πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σχεδόν το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν δεν ήταν μεγάλες και η αναμονή μικρή, παρά την προσέλευση του κόσμου, καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν απλή και τα ψηφοδέλτια δύο: ένα λευκό και το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος.

Η ροή της ψηφοφορίας κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν με τους ετεροδημότες, κάποιοι από τους οποίους περιφέρονταν από εκλογικό τμήμα σε εκλογικό τμήμα μέχρι να τους εντοπίσουν στους εκλογικούς καταλόγους.

Μικροκαθυστερήσεις σημειώθηκαν και από ψηφοφόρους που μπερδεύτηκαν και αντί για σταυρό έβαζαν Χ στο κουτάκι του ψηφοδελτίου του δημοψηφίσματος, έβγαιναν έξω από το παραβάν και ζητούσαν άλλο ψηφοδέλτιο.

Εκτός από τους ψηφοφόρους, τα εκλογικά τμήματα επισκέφθηκαν και ομάδες μελών των επιτροπών στήριξης του «όχι» ή του «ναι» προκειμένου να διαπιστώσουν αν η διαδικασία κυλά ομαλά.

Ουρές στις τράπεζες

Οι ουρές έξω από τα ΑΤΜ’s των τραπεζών δεν έλειψαν ούτε χθες, με τους συνταξιούχους, μισθωτούς και καταθέτες να σπεύδουν να πάρουν το ποσό των 60 ευρώ. Και πάλι αρκετά αυτόματα ταμειακά μηχανήματα δεν είχαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, με αποτέλεσμα οι αναλήψεις να περιορίζονται στο ποσό των 50 ευρώ για τη χθεσινή ημέρα. Οι ουρές σχηματίστηκαν κυρίως στα κεντρικά τραπεζικά υποκαταστήματα, δεν ήταν όμως τόσο μεγάλες όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Ουρές αυτοκινήτων

Το σκηνικό με τις ουρές μεταφέρθηκε στον Κάτω Κλάδο του Πηλίου. Οι Βολιώτες ψήφισαν, έκαναν την καθημερινή ανάληψη και έφυγαν στις παραλίες για μπάνιο.

Η κίνηση στον παραλιακό οδικό άξονα, σημαδεύτηκε από τις ουρές χιλιομέτρων. Τα αυτοκίνητα από το Βόλο και μέχρι την έξοδο της Αγριάς σχημάτιζαν απίστευτες ουρές και η κίνηση γινόταν σημειωτόν. Η σήραγγα λειτούργησε κανονικά, ενώ για τη ροή της κυκλοφορίας, επιστρατεύτηκε Τροχαία στον Κόμβο στα Αστέρια.

Οι ουρές της ταλαιπωρίας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, συνεχίστηκαν τις μεσημεριανές ώρες και επαναλήφθηκαν κατά την επιστροφή από τις παραλίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου