ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους των πανελλαδικών

αγωνία-τέλος-για-τους-υποψήφιους-των-π-437555

Νωρίς το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι βαθμοί, σκορπίζοντας πλατιά χαμόγελα

Τέλος έλαβε χθες η αγωνία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία, με την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων. Από νωρίς το πρωί, υποψήφιοι και οι γονείς τους περίμεναν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, στα προαύλια των Λυκείων, όπου αναρτήθηκαν οι βαθμοί. Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, βρήκε τους περισσότερους να χαμογελούν πλατιά…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Οι Διευθυντές των Λυκείων, από νωρίς χθες το πρωί, βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την παραλαβή των βαθμολογιών των μαθητών τους. Συγκάλεσαν συλλόγους διδασκόντων, προχώρησαν στη διασταύρωση των αποτελεσμάτων και στη συνέχεια στην ανάρτησή τους στους πίνακες ανακοινώσεων.

Οι βαθμοί στα λύκεια της Μαγνησίας, είχαν αναρτηθεί μέχρι τις 12 χθες το μεσημέρι, οπότε και το σύνολο των υποψηφίων γνώρισαν τις επιδόσεις τους στις πανελλήνιες. Εξαίρεση τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που ανήρτησαν με δύο ώρες καθυστέρηση τις βαθμολογίες, λόγω της απόστασης.

Στα προαύλια των σχολείων, η αγωνία των υποψηφίων χτύπησε κόκκινο. Μαθητές και γονείς τους με μπλοκ και στυλό στο χέρι, έσπευσαν να καταγράψουν τους βαθμούς και να υπολογίσουν τα μόριά τους βάσει των οποίων θα διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Χαμόγελα και ικανοποίηση, κυριάρχησαν στα σχολικά προαύλια, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι, κατάφεραν να αποσπάσουν από μέτριες έως πολύ καλές και άριστες βαθμολογίες.

Τα θέματα όπως αποδείχθηκε από τους βαθμούς ήταν βατά στη γενική τους εικόνα, αν και υπήρχαν διαβαθμίσεις στη δυσκολία τους, που ξεχώρισαν τους άριστους από τους καλούς και τους μέτριους. Οι βαθμολογίες στα μαθηματικά φαίνεται να είναι καλύτερες σε σχέση με τη Φυσική, ενώ το άριστα συγκράτησαν επίσης η Βιολογία στη θετική κατεύθυνση και η Ιστορία και Τα Αρχαία στη θεωρητική.

Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης, φαίνεται να απέδωσαν καλύτερα από τους υποψηφίους της θετικής και θεωρητικής, από καμία όμως κατεύθυνση δεν έλειψαν οι αριστούχοι.

Η πρώτη ανάγνωση των βαθμολογιών δείχνει ελαφρώς ανοδική τάση στο 1ο, 2ο, 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και σταθεροποιητική τάση στο 5ο επιστημονικό πεδίο, ωστόσο επίσημα στατιστικά στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων.

Το επόμενο βήμα που θα καθορίσει το περιεχόμενο των σπουδών τους αλλά και τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση, αποτελεί για τους υποψήφιους της Μαγνησίας, η συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Με τις βαθμολογίες τους στα χέρια, οι υποψήφιοι μπορούν έως τις 14 Ιουλίου να «κλειδώνουν» τα μηχανογραφικά τους δελτία στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η ανακοίνωση των βάσεων που θα κρίνουν την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων στα ΕΠΑΛ του νομού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου