ΤΟΠΙΚΑ

Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

eκπνέει-σήμερα-η-προθεσμία-για-εγγραφέ-437489

Συνεχίζονται στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) οι εγγραφές – ανανεώσεις εγγραφών – μετεγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2021-2022, μέχρι και σήμερα Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 23:59.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-eggrafes: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet των ενδιαφερόμενων ή των κηδεμόνων τους.

Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαδικασία, μπορούν, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα, να προσέρχονται στο σχολείο, τις εργάσιμες μέρες, από τις 18:00 ως και τις 22:00, έχοντας μαζί τους τους κωδικούς taxisnet, την αστυνομική ταυτότητα, το e-mail και το απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου (ή τον έλεγχο προόδου τους), για να κάνουν την εγγραφή τους.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, αλλά αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxisnet, μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχολείο, που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στο «Καρτάλειο Διδακτήριο», οδός Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη, λειτουργούν οι τομείς: Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η φοίτηση στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό):

  • Πλήρης φοίτηση: οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο επιπέδου 4. Εγγράφονται με Απολυτήριο Γυμνασίου και παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά). Η φοίτηση είναι τριετής.
  • Φοίτηση ειδικότητας: οι μαθητές αποκτούν πτυχίο επιπέδου 4. Εγγράφονται στο Β΄ έτος με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κ.ά.) και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο. Η φοίτηση είναι διετής.

Το πλήρες ωράριο μαθημάτων είναι 18:00-22:30. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Για τη μετακίνησή τους με το αστικό ΚΤΕΛ οι μαθητές έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι μαθητές πλήρους φοίτησης, που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χλμ. από το σχολείο, μετακινούνται δωρεάν. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή, ενώ στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια για την πραγματοποίηση της εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση του σχολείου καθημερινά, τις εργάσιμες μέρες, 18:00 – 22:00, στο τηλέφωνο 2421 0 38211 ή ηλεκτρονικά στο email του σχολείου [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου