ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις μέχρι σήμερα στο πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου για την κάλυψη των κενών

αιτήσεις-μέχρι-σήμερα-στο-πρότυπο-2ο-γε-437436

Το Πρότυπο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου προβαίνει στην κάλυψη κατ’ ελάχιστον 10 κενών θέσεων στην Α’ Τάξη, 8 κενών θέσεων στη Β’ Τάξη και 5 κενών θέσεων στη Γ’ Τάξη του σχολείου – καθώς και κενούμενων έως τις 19/1/2022 θέσεων – για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση έως σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00 το πρωί, αυτοπροσώπως στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου (Σταδίου 1, Αναυρος) 08.30-12.30, καθημερινά, ή με αποστολή e-mail προς το [email protected], από τη διεύθυνση του/της γονέα ή κηδεμόνα, με συνημμένη σάρωση ή ψηφιακή φωτογραφία της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αίτησης.

Αν την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 08.30 π.μ., το πλήθος των υποψήφιων ανά τάξη δεν ξεπερνά τoυς 10, τότε στην αντίστοιχη τάξη εισάγονται όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι για αυτήν χωρίς δοκιμασία (τεστ). Διαφορετικά, υπό την ευθύνη των οργάνων διοίκησης του σχολείου, θα διεξαχθεί δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων στον χώρο του σχολείου την ημέρα αυτή, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, και ώρα 09.00 π.μ. (οι υποψήφιοι καλούνται να είναι παρόντες στις 08.30 π.μ.). Από τη δοκιμασία θα προκύψουν ανά τάξη ο Πίνακας Εισακτέων και ο Πίνακας Επιλαχόντων με ισχύ και για τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν μέχρι και τις 19/1/2022.

Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων έχει ενιαία τρίωρη διάρκεια. Περιλαμβάνει 50 θέματα πολλαπλής επιλογής: Τα πρώτα 25 στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα επόμενα 25 στα Μαθηματικά, πάνω στην ύλη των προηγούμενων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εναλλακτικά, η μορφή των θεμάτων μπορεί να περιλαμβάνει και ανοιχτού τύπου ερωτήσεις ή ασκήσεις. Οι αξιολογικές μονάδες είναι 100 συνολικά, 50 για κάθε γνωστικό πεδίο. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου