ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας

εκδήλωση-για-τη-σταδιακή-κατάργηση-τη-437175

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στη Λάρισα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ και ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.κ. Χατζόπουλο Βασίλειο, Κίτσιο Γεώργιο και Αθανάσιο Παιδή, του Δήμου Λαρισαίων κ. Σουρλαντζή Απόστολο, της ΕΚΠΟΛ κ. Χαλέβα Κων/νο, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Ενημέρωσης Europe Direct κ. Χατζηκαμαγιάννη Βασίλειο και του ΕΟΑΝ κ. Πολιτόπουλος και κα. Τριτοπούλου Έφη Δρ. Χημικός Μηχανικός του ΕΟΑΝ.

Στη συνέχεια η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου στο βροντερό «όχι» στη χρήση της πλαστικής σακούλας συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου και 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αλλά και οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Λάρισας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πάνινες σακούλες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να μειώσουν στο ελάχιστο τη χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και να επιλέγουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου