ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή τριών ετών για πορνογραφία ανηλίκων

ποινή-τριών-ετών-για-πορνογραφία-ανηλ-43684

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 44χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, υπόθεση που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2015.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων κάθειρξη επτά ετών, χρηματική ποινή 100.000 ευρώ και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας του αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, του σύννομου πρότερου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος αυτό που συνέβη, το οποίο σημάδεψε τη ζωή του.

Υποστήριξε ότι το υλικό που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή κατέβηκε ταυτόχρονα με άλλα βίντεο με τραγούδια και ταινίες χωρίς ο ίδιος να το επιθυμεί.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν και πως σήμερα προσπαθεί να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή.

Ο εισαγγελέας έδρας στην πρότασή του είπε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη, όμως δεν γνώριζε για τη βαρύτητά της και επισήμανε ότι σήμερα έχει μετανιώσει για τις πράξεις του.

Ο 44χρονος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών που έγιναν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αρχές του εξωτερικού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο.

Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκαν σε χρήστες εντός της Ελλάδας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Οταν ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές των ηλεκτρονικών ιχνών, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία ενός εκ των δραστών, του 44χρονου, στην πόλη του Βόλου.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, εξακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, οι οποίοι απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή ο καταδικασθείς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου