ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπάδιασε εργαζόμενος στην ΑΓΕΤ ~ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

λαμπάδιασε-εργαζόμενος-στην-αγετ-διν-436791

Μετά από έκρηξη μηχανήματος στο εργοστάσιο νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 50% του σώματος του

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο όταν μηχάνημα έσκασε δίπλα από εργαζόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 6 και τέταρτο, όταν ο ηλεκτρολόγος βάρδιας, Γιάννης Βάτσας, πήγε στη διανομή του ρεύματος για να ασφαλίσει ένα μηχάνημα. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε διπλανό μηχάνημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο και να πάρουν φωτιά τα ρούχα του ηλεκτρολόγου. Παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη διακοπή του ρεύματος και στην κατάσβεση της φωτιάς που έκαψε τον ηλεκτρολόγο, δημιουργήθηκαν εγκαύματα στο μπροστινό μέρος του σώματός του. Αμεσα, στις 6:30, ασθενοφόρο του εργοστασίου μετέφερε τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει αγώνα για τη σωτηρία του άτυχου άνδρα. Τα εγκαύματα που διαπιστώθηκαν από τους ιατρούς ξεπερνούσαν το 50% του σώματός του και σε ορισμένα σημεία είναι σοβαρά.

Λίγες ώρες αργότερα, χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί στην ειδική εντατική μονάδα εγκαυμάτων για την πλήρη ανάρρωσή του.

Κοντά στην οικογένειά του

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, κ. Βασίλης Χαλαστάρας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του 53χρονου ηλεκτρολόγου καθώς και θα συμπαρασταθούν στον τραυματία μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του και το εξιτήριό του από το νοσοκομείο.

Επίσης, το Δ.Σ. του Σωματείου ζητά να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση που υπάρχουν ενώ, επίσης, υποστηρίζει πως με μία πρώτη εκτίμηση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Είναι ένα ατύχημα που χρήζει διερεύνησης» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαλαστάρας.

Εμπειρος και αγωνιστής

Σύμφωνα με εργαζομένους της ΑΓΕΤ, ο 53χρονος Γιάννης Βάτσας είναι έμπειρος ηλεκτρολόγος με 37 χρόνια υπηρεσίας. Αποτέλεσε ταμίας του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας ενώ είναι έφορος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ και μέλος της Ομοσπονδίας Τσιμέντων.

Ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε

Με αφορμή το σοβαρό εργατικό ατύχημα η Γραμματεία του Π.Α.Μ.Ε Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων « είναι το δεύτερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται σε κακή συντήρηση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και στη μείωση του προσωπικού, που προκαλεί εντατικοποίηση στη δουλειά και επικίνδυνες συνθήκες και προστίθεται στη μεγάλη λίστα διαφόρων άλλων συμβάντων που συμβαίνουν συχνά».

Τέλος καλούν όλους τους συναδέλφους του να κινητοποιηθούν, να πιέσουν στην κατεύθυνση, προκειμένου να παρθούν ουσιαστικά μέτρα από την εταιρεία, συντήρησης, τήρησης του ωραρίου και προσλήψεων για να καλυφθούν όλες οι θέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου