ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα το ξανακάνω», λέει ο δράστης – Συνελήφθη για επίθεση σε βάρος 17χρονης στον Βόλο

δεν-θα-το-ξανακάνω-λέει-ο-δράστης-σ-43571

«Δεν θα το ξανακάνω. Δεν θα το ξανακάνω. Συγγνώμη», έλεγε χθες ο 35χρονος, που συνελήφθη προχθές για επίθεση σε βάρος 17χρονης στον Βόλο.

Ο συλληφθείς προχθές το πρωί άρπαξε την ανήλικη από πίσω, βάζοντας τα χέρια του στον λαιμό της, την ακινητοποίησε και στη συνέχεια τη φίλησε στο στόμα και στο μάγουλο έξω από πιλοτή πολυκατοικίας στον Βόλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε, ενώ η έφηβη κινούνταν στην Καλλιθέα πηγαίνοντας στο σχολείο. Από τη μία στιγμή στην άλλη η 17χρονη βρέθηκε εκτεθειμένη στα χέρια του 35χρονου και τα νοσηρά σχέδιά του.

Κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του κακήν κακώς.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για άσκηση παράνομης βίας και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί.

Στο δικαστήριο ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και να συγκεντρώσει το ιατρικά έγγραφα, που πιστοποιούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Φέρεται να έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη άλλη μία φορά με υπόθεση διαφορετικού περιεχομένου, στην οποία του είχε αναγνωριστεί μερικός καταλογισμός πράξεων.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημά του και του έδωσε αναβολή για να δικαστεί αύριο Πέμπτη. Μέχρι τότε κρατείται, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε να εξεταστεί για ακούσια νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική μετά τη δίκη.

Πώς κατάφερε να γλιτώσει η ανήλικη

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της επίθεσης του 35χρονου στην ανήλικη μαθήτρια την ώρα που πήγαινε σχολείο. Ο κατηγορούμενος δεν θα την άφηνε από τα χέρια του, αν δεν φοβόταν επικείμενη σύλληψή του.

Η κοπέλα παρά το σοκ φώναζε: «Βοήθεια, βοήθεια». Ετσι την άφησε ο 35χρονος και άρχισε να τρέχει.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσαν στο σημείο μετά από κινητοποίηση ευαισθητοποιημένου πολίτη, που έκανε βόλτα το κατοικίδιό του και είδε την κοπέλα αναστατωμένη.

Η Αστυνομία εντόπισε τον δράστη δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης και τον συνέλαβε.

Ο δράστης φώναζε στους αστυνομικούς: «Δεν θα το ξανακάνω», όπως έλεγε και χθες στα δικαστήρια. Αναγνώρισε την πράξη του και δήλωνε μετανιωμένος.

Η ανήλικη ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά το περιστατικό. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου