ΤΟΠΙΚΑ

235 εκπαιδευτικοί διεκδικούν θέση διευθυντή στη Μαγνησία

235-εκπαιδευτικοί-διεκδικούν-θέση-διευθ-435670

Στους 235 ανέρχονται συνολικά οι εκπαιδευτικοί του νομού, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, που διεκδικούν 157 θέσεις διευθυντών στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και ήδη από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης ξεκίνησε η μοριοδότηση των υποψηφίων.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι που έθεσαν υποψηφιότητα ανέρχονται στους 116. Θα διεκδικήσουν 83 θέσεις. Αντίστοιχα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τις αιτήσεις τους υπέβαλλαν 119 υποψήφιοι που διεκδικούν συνολικά 74 θέσεις διευθυντών.

Η αναλογία είναι 1,4 εκπαιδευτικοί ανά θέση στην Πρωτοβάθμια και 1,6 εκπαιδευτικοί ανά θέση στη Δευτεροβάθμια.

Όπως είναι γνωστό, στους εκπαιδευτικούς δόθηκε ασφυκτική προθεσμία μόλις δύο εργάσιμων ημερών να καταθέσουν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν θέση διευθυντή σε σχολικές μονάδες.

Η κανονική λήξη της θητείας των διευθυντών -στα τέλη Ιουλίου- συνέπεσε με την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον προηγούμενο νόμο επιλογής διευθυντών, που περιελάμβανε ψηφοφορία από τους συλλόγους διδασκόντων. Ο νέος νόμος βγήκε στις 31 Μαΐου και βάσει αυτού επανέρχεται η συνέντευξη των υποψηφίων από τα συμβούλια επιλογής.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσεις και εκτιμάται ότι έως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί, προκειμένου στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις. Αρχές Ιουλίου οι υποψήφιοι θα περάσουν από τη διαδικασία της συνέντευξης και έως τα μέσα του μήνα αναμένεται να προκύψουν οι νέοι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου