ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται κυρώσεις για τους ιδιώτες

ερχονται-κυρώσεις-για-τους-ιδιώτες-435630

Σφίγγει ο κλοιός για όσους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο – Να ξεκαθαρίσει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος

Να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο άμεσα και όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί είναι ανεμβολίαστοι να υποστούν όσα προβλέπει ο νόμος, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ώστε να μην «παίρνει η μπάλα» συλλήβδην τον ιατρικό κόσμο.

Το υπουργείο Υγείας διά του νέου υπουργού Αθ. Πλεύρη έχει προαναγγείλει ότι έρχονται κυρώσεις για όσους ιδιώτες γιατρούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Έτσι όπως στο ΕΣΥ, αντιστοίχως και οι ιδιώτες ιατροί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στις ιδιωτικές κλινικές.

Επίσης εξετάζεται ποιες άλλες συνέπειες θα υπάρχουν σε ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται και αν θα υπάρξει πρόβλεψη ακόμη και για λουκέτο σε ιδιωτικά ιατρεία που το προσωπικό τους είναι ανεμβολίαστο.

Για παράδειγμα δεν θα μπορεί ένας ανεμβολίαστος γιατρός να χειρουργεί ή να βλέπει ασθενή στο ιατρείο του.

Το θεσμικό πλαίσιο για τις κυρώσεις που θα τρέξουν… το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι τότε όμως οι ανεμβολίαστοι ιδιώτες γιατροί δραστηριοποιούνται κανονικά. Στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας δεν υπάρχει εικόνα πόσα από τα μέλη του έχουν εμβολιαστεί και πόσα όχι.

Ο πρόεδρος του ΙΣΜ Ευθύμης Τσάμης που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι παρ’ ότι έχει ζητηθεί από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

«Εκτιμούμε ότι περίπου ένα ποσοστό 5% των μελών μας για διάφορους λόγους δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Πρέπει η Πολιτεία θεσμικά να μας ενημερώσει σχετικά. Εμείς ως σύλλογος δεν έχουμε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καθενός για να γνωρίζουμε ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι. Ο ΕΟΔΥ όμως και το υπουργείο μπορούνε να βρούνε τα σχετικά στοιχεία και να δρομολογήσουν την επιβολή κυρώσεων», ανέφερε ο κ. Τσάμης χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΙΣΜ πάντως για μία ακόμη φορά άδραξε την ευκαιρία να επαναλάβει την έκκλησή του προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο αν δημιουργηθεί η ανοσία της αγέλης τότε θα μπορούμε να μιλάμε για αρχή του τέλους της πανδημίας. «Σε διαφορετική περίπτωση ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις μεταλλάξεις και την υψηλή μεταδοτικότητα που προκαλούν», κατέληξε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου