ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Νέα δικαστική προσφυγή για το έργο της ύδρευσης στη Νέα Ιωνία

δευαμβ-νέα-δικαστική-προσφυγή-για-το-έ-435484

Συνέχεια στη διαμάχη με την εργοληπτική εταιρεία

Συνέχεια στη δικαστική διαμάχη της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ θα δοθεί τη Δευτέρα.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για την αντίκρουση της αίτησης αναστολής της έκπτωσης της εργοληπτικής εταιρείας.

Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών θα καταθέσουν υπομνήματα στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε ένα περίπου μήνα.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ κρίση για τη ΔΕΥΑΜΒ και τα συμφέροντα των δημοτών του Βόλου αφού αφορά σε ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε κριθεί έκπτωτη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου ενώ είχε υλοποιήσει φυσικό αντικείμενο του έργου που αντιστοιχεί μόλις στο 6%, ενώ η απόφαση εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών.

Η ΔΕΥΑΜΒ επιθυμεί να προχωρήσει στην αναζήτηση άλλου αναδόχου στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε πραγματοποιηθεί με τη δημοπράτηση του έργου στον οποίο είχαν κατατεθεί άλλες δυο προσφορές ώστε να μη χάσει πολύτιμο χρόνο και να υλοποιηθεί γρήγορα το έργο.

Αλλα θέματα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ συνεδρίασε χθες με συνολικά 29 θέματα συζήτησης. Σε αυτά περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων η δημοπράτηση της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης και κατασκευή νέων διακλαδώσεων, προϋπολογισμού 450.000,00€, ένα έργο που περιλαμβάνει τις αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων αλλά και την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε θέσεις του Δήμου Βόλου, όπου υπάρχει πρόβλημα απορροής των όμβριων υδάτων.

Ακόμη, η δημοτική επιχείρηση θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των εργασιών συντήρησης του αρδευτικού δικτύου προϋπολογισμού 100.300,00€.

Μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στον δήμο Βόλου για προμήθεια καυσίμων με χρονικό ορίζοντα δύο ετών με ενδεικτικό προϋπολογισμό 252.629,61€.

Επισημαίνεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει ενεργά συνολικά 43 επιβατηγά, αποφρακτικά και φορτηγά οχήματα και 13 μοτοποδήλατα, τα οποία καταναλώνουν βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου