ΤΟΠΙΚΑ

Θετικό το πρόσημο για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας

θετικό-το-πρόσημο-για-το-υπεραστικό-κτ-435396

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Συγκοινωνιών στον Βόλο – Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τις μεταφορές

Ικανοποίηση επικρατεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας μετά το πέρας των διήμερων εργασιών της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών Συγκοινωνιών στον Βόλο το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου, καθώς και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΚΤΕΛ για όλα τα ζητήματα, που αφορούν στον κλάδο, ενώ τόνισε τη σημασία υλοποίησης του έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΚΤΕΛ.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας, αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνέλευσης, αναφέρεται στα αιτήματα, που έθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Φάτσιος στην πολιτεία για την εφαρμογή του κανονισμού 1370/2007 για τις δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές, όσον αφορά στην ανάθεση του μεταφορικού έργου με διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο κ. Φάτσιος τόνισε ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή του νέου σταθμού στην Αθήνα. Οπως ανέφερε, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη και η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει έργο ζωής για τους πολίτες, επιβάτες, τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία, τις διεθνείς γραμμές.

Θύμισε ακόμη ότι στην πανδημία τα ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτείας για ενίσχυση δρομολογίων και σε δυο μήνες έγινε ταξινόμηση 200 λεωφορείων χωρίς να δαπανήσει το κράτος ούτε ένα ευρώ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε ο τελευταίος κλάδος που θα σταματήσει το έργο του», διότι «η βασική αποστολή ήταν, είναι και θα είναι η κοινωνική προσφορά. Είναι ιερή δέσμευση να κινούμαστε αταλάντευτα, όπως κάνουμε εδώ και δεκαετίες, με γνώση, ήθος και όραμα».

Εγινε επίσης μνεία στη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη ότι σχεδιάζονται και νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να στηριχθεί η τεχνολογική αναβάθμιση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, ενώ υπογραμμίζεται ως σημαντική η αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι δεν επίκειται απελευθέρωση του κλάδου. «Οφείλω να πω ότι η ανησυχία για τυχόν απελευθέρωση του κλάδου με αυτή την κυβέρνηση δεν πρέπει να υπάρχει. Αλλο είναι οι διαγωνισμοί που πρέπει να υπάρχουν και άλλο να έρθει κάποιος, να πάρει την καλή διαδρομή και να αφήσει τους άλλους να προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με διαδρομές όχι καλές. Μια κυβέρνηση που σέβεται τον κόπο των ανθρώπων και την αγωνία των συμπολιτών μας να βρουν μέσα μεταφοράς όλα αυτά τα σταθμίζει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης έγινε αναφορά στην επισήμανση που έκανε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τις αποζημιώσεις στη Β. Εύβοια, Χρήστος Τριαντόπουλος, πως « η Πολιτεία και το Υπουργείο Οικονομικών στάθηκαν δίπλα στα ΚΤΕΛ» και ότι «η αρωγή και η συνεργασία θα συνεχιστούν την επόμενη χρονική περίοδο με όλους τους κλάδους».

Τέλος, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας παραθέτει δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλος, όπως για την έκδοση ΚΥΑ για την καταβολή της επιδότησης σχετικά με τη μεταφορά πολυτέκνων και ατόμων με αναπηρία, αλλά και για τον καθορισμό των φοιτητών, που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, ώστε στη συνέχεια να καταβληθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Ακόμη ο μειωμένος ΦΠΑ στο 13% θα συνεχίσει να ισχύει και για το έτος 2022 κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου