ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές φέρνουν την ελπίδα ~ Επίσκεψη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων

μαθητές-φέρνουν-την-ελπίδα-επίσκεψη-σ-434976

Συνάντηση με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε αντιπροσωπεία του 30ου και του 16ου σχολείου Βόλου

Επίσκεψη στους χώρους του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων πραγματοποίησαν διδάσκοντες και εκπαιδευτικοί του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, οι οποίοι συναντήθηκαν με την πρόεδρο της «Ελπίδας» κ. Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσίασης φιλανθρωπικών οργανώσεων και ευαισθητοποίησης των μαθητών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και τμήματα του συστεγαζόμενου 16ου Δημοτικού Σχολείου. με την εποπτεία του διευθυντή, κ. Κωνσταντινίδη και των εκπαιδευτικών κ.κ. Τσακνάκη και Πολυμέρου.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν την εμπειρία τους από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εικαστικές δημιουργίες αλλά και με γραπτά κείμενα, παραμύθια, ποιήματα κ.ά, τα οποία στάλθηκαν σε κάθε έναν από τους φορείς χωριστά.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση από όλους τους φορείς, αλλά εκείνη που συγκίνησε περισσότερο, ήταν της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, εκ μέρους του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ. Η ίδια τηλεφώνησε στο διευθυντή του σχολείου κ. Πασχάλη Δήμου εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την ευαισθησία, που προσέγγισαν το θέμα του παιδικού καρκίνου και των προσπαθειών που γίνονται για την αντιμετώπισή του. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους μέσα από μια επίσκεψη που θα πραγματοποιούνταν στους χώρους του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

Αντιπροσωπεία των δύο σχολείων επισκέφθηκε το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Η κ. Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε την ομάδα με θερμό τρόπο, παρουσίασε το πλούσιο έργο του νοσοκομείου και της Ελπίδας και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους μαθητές για το έργο τους, το οποίο, όπως τόνισε, της δίνει τη δύναμη να συνεχίσει και όπως ομολόγησε έκλαψε από συγκίνηση, όταν το έλαβε. Απένειμε στο διευθυντή του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, προσωπικά, το μετάλλιο του Μεγάλου Υποστηρικτή του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μετάλλιο για την πολύτιμη προσφορά του στη διάδοση των αρχών του Συλλόγου. Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν, ως αναμνηστικά, επίσης και δημιουργίες μαθητών που φιλοξενούνται στο Θεραπευτικό Κέντρο.

Απαντώντας ο κ. Πασχάλης Δήμου, ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για την υποδοχή και τις ενέργειές της, ώστε οι μαθητές να επισκεφθούν το χώρο του Νοσοκομείου και να μπορέσουν από κοντά να διαπιστώσουν πόσο σημαντικό έργο επιτελείται. Οι μαθητές προσέφεραν, με τη σειρά τους, στην κ. Βαρδινογιάννη εικαστικές τους δημιουργίες και τοπικά προϊόντα.

Το σημαντικό είναι ότι η κ. Βαρδινογιάννη αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Δήμου να είναι παρούσα κατά τον Αγιασμό του νέου σχολικού έτους στο σχολικό συγκρότημα των 16ου – 30ου Δημοτικών Σχολείων και 7ου – 36ου Νηπιαγωγείων με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

Η επίσκεψη έκλεισε με τραγούδια και χορευτικό πρόγραμμα από μαθητές των δύο σχολείων, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με πρώτη την κ. Βαρδινογιάννη, η οποία χόρεψε μαζί με τα παιδιά, εκπλήσσοντάς τα με την απλότητα και την αμεσότητά της.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο τοίχος του γραφείου της Βαρδινογιάννη κοσμείται από έργα των μαθητών του 30ού σχολείου, που αποτελούν πηγή δύναμης κι έμπνευσης. Τα δύο σχολεία εκπροσωπήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Δήμου Πασχάλη , Αλεξίου Παρασκευή, Πολυμέρου Εύη και Τσακνάκη Αννα.

Οι μαθητές, στη συνέχεια, μαζί με τους γονείς του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κτίριο του Κοινοβουλίου από εξειδικευμένο προσωπικό υπό την επίβλεψη των δυο διευθυντών, κ.κ. Δήμου και Κωνσταντινίδη. Για τους μαθητές είχε προετοιμαστεί ειδικό πρόγραμμα από την Πρόεδρο κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία μετά από ολιγόλεπτη συνεργασία με τον κ. Πασχάλη Δήμου αναχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης συνεργάτης του βουλευτή Μαγνησίας κ. Μπουκώρου, αφού πληροφορήθηκε την παρουσία της ομάδας, βρέθηκε κοντά τους διευκολύνοντας και μεταφέροντας χαιρετισμό του.

Η ομάδα είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα απογευματινό περίπατο στην Πλάκα πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής καταστρώνοντας τα σχέδια για την υποδοχή της κ. Βαρδινογιάννη και του επιτελείου της το Σεπτέμβριο με αφορμή τον Αγιασμό του νέου σχολικού έτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου