ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης

πρωτοβουλία-κοινωνικής-αλληλεγγύης-434670

Δεκάδες παιδιά στηρίζουν το Σύλλογο Καρκινοπαθών στέλνοντας μηνύματα ελπίδας

Μήνυμα ελπίδας και στήριξης του έργου ζωής που επιτελεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας στέλνουν δεκάδες παιδιά, υπογραμμίζοντας με μεγάλη ευαισθησία, μέσω της μουσικοθεατρικής παράστασης που πραγματοποιείται σήμερα στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, την ανάγκη συστράτευσης για καλό σκοπό.

Ο Σύλλογος «Υποστηρίζω» που μετρά 200 περίπου μέλη και καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα δεκάδων ανθρώπων, γίνεται αποδέκτης μιας σημαντικής πρωτοβουλίας στήριξης και ελπίδας.

Η παραπάνω φιλανθρωπική συναυλία, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, διοργανώνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Θεματικού Ετους 2015 «Μαγνήτες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας», του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», από την Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου «Sempre Viva & Sempre Viva Junior».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έδωσε χθες τα εύσημα στους μικρούς μαθητές, τους εμπνευστές και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι σε δύσκολους καιρούς έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, τη δημιουργία και τον πολιτισμό, αλλά και σκέψεις ελπίδας για το αύριο. Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διένειμε στα παιδιά αναμνηστικά δώρα, τόνισε παράλληλα ότι «μέσω της συνεργασίας και του εθελοντισμού έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται» εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

«Ψυχή» της παραπάνω διοργάνωσης είναι η Ευαγγελία Γούσια, υπεύθυνη του κιθαριστικού συνόλου, η οποία υπογραμμίζει ότι «κάθε εκδήλωση είναι για μένα ένα

μνημόσυνο στη μητέρα μου, στη φίλη και μητέρα Δόξα, που τη χάσαμε πρόσφατα, στο φίλο μας και γείτονα Τάκη, στην Ελένη την κοπέλα που πέθανε πρόσφατα, στα άτομα που έχουν καρκίνο. Κάθε χρόνο, όσο έχω την αντοχή και με συνοδεύουν τα παιδιά μου, δίνουμε μηνύματα ελπίδας και συμπαράστασης».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Ελένη Φουστούκου υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι «είμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράσταση του κόσμου. Ο,τι προσφέρουν στο Σύλλογο, μας βοηθάει να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι ο εξοπλισμός του τμήματος χημειοθεραπείας, στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, για την εξυπηρέτηση όλων των καρκινοπαθών της περιοχής μας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου