ΤΟΠΙΚΑ

Αγονος ο διαγωνισμός για Ξηριά ελλείψει εγγυητικών επιστολών

αγονος-ο-διαγωνισμός-για-ξηριά-ελλείψ-434598

Εργο προϋπολογισμού 980.000 ευρώ κινδυνεύει να βρεθεί στις καλένδες

Στις καλένδες ένα ακόμη μεγάλο έργο για τη Μαγνησία, προϋπολογισμού 980.000 ευρώ και μάλιστα με αβέβαιη προοπτική υλοποίησης καθώς η προθεσμία παράδοσής του είναι στο τέλος του έτους, μαζί με το κλείσιμο του χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο είναι ενταγμένο.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Συγκεκριμένα λόγω της αδυναμίας των τραπεζών να παρέχουν εγγυητικές επιστολές σε εργολήπτριες επιχειρήσεις, στο χθεσινό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στο χείμαρρο Ξηριά Βόλου, ασφαλτόστρωση παρόχθιων οδών, κατασκευή νέας πεζογέφυρας, εργασίες εντός της κοίτης», δεν παρουσιάστηκε ενδιαφερόμενη εταιρεία και ο διαγωνισμός απέβη άγονος.

«Πρόκειται για έργο που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ το οποίο όμως λήγει στο τέλος του 2015 και μέχρι τότε το έργο θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί για να μην χαθούν οι ευρωπαϊκές πιστώσεις. Δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν μπορούν να παραλάβουν εγγυητικές επιστολές, απαραίτητες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό», τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία αναφέρεται και στον κίνδυνο οριστικής ματαίωσης του έργου.

«Είναι κρίμα, ένα έργο που υποστηρίχθηκε με μελέτες, προωθήθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με διασφαλισμένη χρηματοδότηση να κινδυνεύει με ματαίωση αν δεν ολοκληρωθεί εντός του 2015. Ανάλογα με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, θα κινηθούμε ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος που απομένει. Ισως την επόμενη εβδομάδα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ξαναγίνει ο διαγωνισμός αλλά αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, είναι αμφίβολο αν προκύψει αποτέλεσμα».

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό μεταφοράς αθλητών για τις ανάγκες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που θα γίνει στο Βόλο, διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται σήμερα.

«Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είχε αποβεί άγονος την περασμένη εβδομάδα, λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού αφαιρέσαμε, όπως είχαμε από το νόμο τη δυνατότητα, τον όρο της υποχρεωτικής κατάθεσης εγγυητικής επιστολής τράπεζας και θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά από αυτή την ενέργεια, θα προκύψει ανάδοχος για να αναλάβει τη μεταφορά των αθλητών και των συνοδών από και προς τα προπονητήρια και τα ξενοδοχεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου