ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Θ. Διαμαντένια για τα τέλη Κοιμητηρίων στην Ν. Αγχίαλο

επερώτηση-θ-διαμαντένια-για-τα-τέλη-κο-434492

Επερώτηση κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας σχετικά με την είσπραξη τελών Κοιμητηρίων στην Νέα Αγχίαλο.

Ειδικότερα, στην επερώτηση του ο κ. Διαμαντένιας αναφέρει τα εξής: «Στην Νέα Αγχίαλο έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση από την εισπρακτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά τα «τέλη κοιμητηρίων». Δεν θα αναφερθώ στην απόφαση αύξησης των τελών στη Νέα Αγχίαλο και στο ποσό των 100 ευρώ για κάθε έτος μετά την εξαετία.

Ερωτάται όμως η Δημοτική αρχή σε ποια απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου στηρίζεται, προκειμένου να εισπράξει χρήματα για τα έτη 2013, 2014 από τους συγγενείς νεκρών, που στα προαναφερθέντα έτη είχαν παρέλθει περισσότερα από 6 χρόνια από το θάνατό τους;

Σύμφωνα με την απόφαση 812/2012 και 780/2013 καθορίζονται τα τέλη των Δημοτικών κοιμητηρίων και παράτασης ταφής για το 4ο, 5ο, 6ο χρόνο, αλλά ουδεμία αναφορά γίνεται για τέλη μετά το 7ο έτος.

Στην αντίστοιχη απόφαση του 2014, που αφορά το έτος 2015 αναφέρεται για πρώτη φορά ποσό ΠΕΡΑ του έκτου έτους.

Στα περιφερειακά κοιμητήρια, εκεί που δεν υπήρχε έλλειψη χώρου, οι Δημότες άφηναν τους νεκρούς τους ενταφιασμένους για πολλά χρόνια, μέχρι που κάποιος άλλος συγγενής θα πέθαινε και τότε γίνονταν εκταφή.

Οι Δημότες στην Αγχίαλο πλήρωναν ένα μικρό ποσό 20 ευρώ κάθε χρόνο.

Σας ερωτώ, αν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις εισπράξεις σας για τα έτη 2013 και 2014 για νεκρούς που είναι ενταφιασμένοι αυτά τα έτη πάνω από επτά χρόνια;

Σας παρακαλώ να ελέγξετε με σοβαρότητα το θέμα για προφανείς λόγους

Σας επισημαίνω πως το ίδιο πρόβλημα αφορά το σύνολο των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Καλλικρατικού Δήμου και όχι μόνο της Νέας Αγχιάλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου