ΤΟΠΙΚΑ

«Πνίγεται» στη μπόχα το κέντρο του Βόλου

πνίγεται-στη-μπόχα-το-κέντρο-του-βόλ-434115

Εντονη η δυσοσμία τις απογευματινές ώρες από το ακαθάριστο δίκτυο ομβρίων

Στη μπόχα πνίγεται κάθε απόγευμα το κέντρο του Βόλου. Την τελευταία εβδομάδα, κάτοικοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες δεν μπορούν να ανοίξουν όχι πόρτα ούτε καν παράθυρο, εξαιτίας της δυσοσμίας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και που προέρχεται από το δίκτυο ομβρίων, που έχει ξεχαστεί πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίστηκε.

Το πρόβλημα της δυσοσμίας εντοπίζεται στο κέντρο του Βόλου, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, αλλά και στην παραλία. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι υπάρχουν κι άλλες περιοχές όπου η δυσοσμία είναι έντονη, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Από ενημέρωση που είχε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρης Οικονομίδης, η δυσοσμία προέρχεται από το δίκτυο ομβρίων. «Εχει καιρό να βρέξει για να ξεπλυθεί το δίκτυο ομβρίων», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ».

Ερωτηθείς δε για τον καθαρισμό του δικτύου, ανέφερε ότι πρόκειται για δίκτυο που εξαπλώνεται σε μήκος 120χλμ. και που το λιγοστό προσωπικό της επιχείρησης δεν επαρκεί για να το καθαρίσει! «Καθαρισμοί γίνονται τμηματικά, αλλά το δίκτυο είναι πολύ μεγάλο. Δυστυχώς οι ελλείψεις προσωπικού γίνονται αισθητές σε κάθε τομέα», ανέφερε ο κ. Οικονομίδης, με τους πολίτες να… χορεύουν το «χορό της βροχής», μήπως και σταματήσει η μπόχα στην πόλη.

Απορίας άξιο είναι, τι εικόνα αποκομίζει ο επισκέπτης της πόλης και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου, όταν στο κέντρο της, η δυσοσμία είναι αποκρουστική.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου