ΛΑΡΙΣΑ

Καταγγελία του «Χαμόγελου του παιδιού» (φωτογραφία)

καταγγελία-του-χαμόγελου-του-παιδιο-434059

Αγνωστοι συγκεντρώνουν χρήματα με το πρόσχημα υποστήριξης του συγκεκριμένου Οργανισμού

Κατηγορηματικά διαψεύδει το «Χαμόγελο του παιδιού» την ανάμειξή του στη δράση που αναπτύσσουν ορισμένοι, συγκεντρώνοντας χρήματα με το πρόσχημα της υποστήριξης του συγκεκριμένου Οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από υποστηρικτές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, τη Χίο, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, σχετικά με εράνους σε καφετέριες ανά την Ελλάδα από πωλήτριες περιοδικών συλλόγου που υποτιθέμενα υποστηρίζει οργανώσεις με δράση για παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές πράξεις, μεταξύ των οποίων σε κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τονίζει δε, σε σχετική ανακοίνωση, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι «για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού καθώς και λεπτομερής οικονομικός απολογισμός του».

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού, δηλώνει σχετικά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό εκμεταλλεύονται τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας αλλά και το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς για χάρη των χιλιάδων παιδιών που στηρίζει. Ευχαριστούμε τους πολίτες που είναι δίπλα μας αλλά οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι πέφτουν θύματα απάτης θεωρώντας ότι υποστηρίζουν τον Οργανισμό μας και προβαίνουν για υποτιθέμενο σκοπό σε διάθεση χρηματικών ποσών».

Προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών «που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την κ. Βάσω Πετρίδου στα τηλέφωνα 2310250160 και 2310270308.

Αυτό το έντυπο δεν εκπροσωπεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου