ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής προβολή της Μαγνησίας

διεθνής-προβολή-της-μαγνησίας-4333

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκονται το Πήλιο και η Μαγνησία, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη παράλληλα ταξίδια γνωριμίας από Βέλγιο και Ουκρανία, με στόχο το ευρύτερο τουριστικό άνοιγμα και την ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας με τις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα ταξίδι γνωριμίας πραγματοποιεί στο Πήλιο η γνωστή Βελγίδα δημοσιογράφος Μαρλέν Ντάνιελς, μετά την επίσκεψη που προηγήθηκε στα Μετέωρα, προκειμένου να καταγράψει τις φυσικές ομορφιές της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα. Το αφιέρωμα και οι ταξιδιωτικές εντυπώσεις της κ. Ντάνιελς, που περιλαμβάνουν και τη Νέα Αγχίαλο, θα δημοσιευτούν σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας του Βελγίου και αναμένεται να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η Βελγίδα δημοσιογράφος που περιηγείται στις φυσικές ομορφιές και τις γεύσεις της Μαγνησίας, φιλοξενείται από τοπικούς φορείς, δήμους, Επιμελητήριο και Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω χωρών.

Στο μεταξύ, ταξίδι γνωριμίας με τη Μαγνησία πραγματοποιεί ομάδα Ουκρανών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, κατόπιν συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο και τους τρεις δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Και το συγκεκριμένο ταξίδι γνωριμίας εντάσσεται στο πνεύμα συνεργασίας των τοπικών φορέων και θεσμών που διαπνέεται από το μότο «Ολοι μαζί μπορούμε», και έχει ως στόχο την ευρύτερη δυνατή προβολή της περιοχής στο εξωτερικό.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου