ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» για το Ματσάγγου ~ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΗΤΑ «ΕΝΟΙΚΙΟ» 5.000 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

καμπάνα-για-το-ματσάγγου-ο-δημοσ-ζητ-432896

Οι σκαλωσιές που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο αντιμετωπίζονται σαν… τραπεζοκαθίσματα

Σαν… τραπεζοκαθίσματα φέρεται ότι αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου, τις σκαλωσιές που έχει στήσει ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση του κτιρίου Ματσάγγου, προκειμένου εκεί να φιλοξενηθεί το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προ ημερών και μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, το Τμήμα Προσόδων επέβαλλε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ στον εργολάβο επειδή δεν είχε άδεια κατάληψης του πεζοδρομίου για την τοποθέτηση σκαλωσιών. Αδεια για τις σκαλωσιές, ο εργολάβος διαθέτει, όχι όμως για να τις τοποθετήσει στο πεζοδρόμιο.

Φέρεται μάλιστα ότι η ίδια υπηρεσία ζητά από τον εργολάβο να του καταβάλλει κάθε μήνα ενοίκιο ύψους 5.000 ευρώ ως τέλος κατάληψης πεζοδρομίου. Αντίστοιχο δηλαδή του τέλους που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους!

Το πρόστιμο και οι απαιτήσεις του Δήμου Βόλου, έχουν προκαλέσει αναστάτωση τόσο στον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του κτιρίου Ματσάγγου όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κύκλοι των τεχνικών υπηρεσιών του ιδρύματος, σχολίαζαν χθες ότι ο Δήμος Βόλου, θα πρέπει να σταθεί αρωγός για την ολοκλήρωση του έργου, αντί να βάζει… εμπόδια.

Οι εργασίες στο κτίριο Ματσάγγου, ξεκίνησαν προ τεσσάρων μηνών περίπου και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόκειται για έργο με ειδικές απαιτήσεις ως προς την ανακατασκευή του -αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της Αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου και του μοντέρνου κινήματος- με βάση τις προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και με… σφικτά χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ., Αναστάσιο Σταματέλλο, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκέμβριο του 2015, διαφορετικά οι κάνουλες του ΕΣΠΑ κλείνουν και οι εργασίες θα πρέπει στη συνέχεια να χρηματοδοτηθούν από τα άδεια ταμεία του ιδρύματος.

«Ο εργολάβος έχει αναλάβει ένα έργο με ειδικές απαιτήσεις και σφικτά χρονοδιαγράμματα», σχολίασε ο κ. Σταματέλλος, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει η πόλη να βοηθήσει προς την κατεύθυνση έγκαιρης ολοκλήρωσής του.

Πάντως, το περιβάλλον της εργολήπτριας εταιρείας, εκτιμά ότι πρόκειται απλώς για… κακή συνεννόηση και ότι ο Δήμος Βόλου, θα άρει τις απαιτήσεις του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου