ΤΟΠΙΚΑ

Ενας χρόνος δράσης από την Ενωση Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση

ενας-χρόνος-δράσης-από-την-ενωση-ατόμω-432895

Τον πρώτο χρόνο δράσης συμπλήρωσε η Ενωση Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων (ΕΑμΠΣ) και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε ξεχωριστή γιορτή χαράς και ευχαριστιών προς τους εθελοντές και τα μέλη της στην Αλλη Μεριά.

Η Ενωση Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδων είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε από ασθενείς, με στόχο την εξυπηρέτηση, ενημέρωση, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την ασθένεια.

Η εκδήλωση ήταν μια πραγματική γιορτή αλληλεγγύης, χαράς και προσφοράς προς τιμή όλων των εθελοντών που βοήθησαν με κάθε τρόπο στις δράσεις της Ενωσης, αποχαιρετώντας με τον τρόπο αυτό τη χρονιά που τέλειωσε και καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν από καρδιάς όλες και όλους όσοι βοήθησαν και συνέβαλαν από την αρχή της ίδρυσης της Ενωσης μέχρι και σήμερα με κάθε τρόπο στη λειτουργία της, όπως και στην ανάπτυξη των δράσεων και των ομάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

«Ο εθελοντισμός έχει τη δύναμη να εμπνεύσει, να βοηθήσει και τελικά να ενώσει τους ανθρώπους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Γιούλη Στανίση πρόεδρος της Ενωσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «όλοι έχουμε μέσα μας την ικανότητα να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη».

Στη διάρκεια της ομιλίας της η πρόεδρος επισήμανε ότι «για να μην παραμείνουν ευσεβείς πόθοι οι ελπίδες μας για έναν καλύτερο και πιο ασφαλή κόσμο χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αφοσιωμένους εθελοντές, κάνοντας παράλληλα ένα ανοικτό κάλεσμα προς την κοινωνία του Βόλου και τις εθελοντικές οργανώσεις να έρθουν στην Ενωση και να αποτελέσουν μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας και προσφοράς προς τον άνθρωπο. Είμαστε εδώ και αυτό που μας δίνει περισσότερη χαρά, είναι τα μέλη συνασθενείς και συνάνθρωποί μας να μας λένε πως η Ένωσή μας τους έκανε να μην απογοητευτούν και να μην παραδώσουν τα όπλα».

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο φίλος εθελοντής της Ενωσης Δημήτρης Αρχοντής.

Οι δράσεις θα συνεχισθούν με νέα προγράμματα και παρεμβάσεις προς όφελος όλων από τη νέα περίοδο 2019 – 2020. Τα γραφεία της Ενωσης στεγάζονται σε χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου, στην οδό Μυτιλήνης και Κυρίλλου, δίπλα από το Βασδέκειο, και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6948407603.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου