ΤΟΠΙΚΑ

«Φιλοδώρημα» το οικογενειακό επίδομα

φιλοδώρημα-το-οικογενειακό-επίδομ-432872

Πετσοκομμένο κατά 50% καταβάλλεται για τελευταία φορά – Από 14 Ιουλίου τα δικαιολογητικά

Κουτσουρεμένο κατά 50% το οικογενειακό επίδομα για φέτος που είναι και η τελευταία φορά καταβολής του καθώς από 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται. Η υποβολή των δικαιολογητικών ξεκινά από τις 14 Ιουλίου στον ΟΑΕΔ στο Βόλο. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% είναι ο κύριος λόγος που φέτος οι δικαιούχοι θα λάβουν το οικογενειακό επίδομα μειωμένο κατά 50%. Για παράδειγμα, μισθωτός με ένα παιδί πέρσι έλαβε 98,64 ευρώ, ενώ φέτος θα λάβει 49,32 ευρώ. Μισθωτός με δύο παιδιά αντί για 295 ευρώ θα λάβει 147,84, ενώ μισθωτός με τρία παιδιά λάμβανε από τον ΟΑΕΔ επίδομα 707,8 ευρώ και με τη μείωση αυτό θα υποχωρήσει στα 332,76 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 14 Ιουλίου και κατά σειρά. Ειδικότερα από την 14η Ιουλίου 2014 «τρέχει» η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω, από 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και από την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, είναι η 31η Ιανουαρίου 2015.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω του εργοδότη, των ΚΕΠ, ή του ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού των τέκνων, δηλαδή χωρίς να συντρέχουν οι ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν.

Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, θα γίνει με πίστωση του λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας του δικαιούχου, υπό την προϋπόθεση ότι εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της ΕΤΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά γύρω από το οικογενειακό επίδομα, στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου