ΤΟΠΙΚΑ

Στέρεψαν τα 120 ευρώ ~ Συνταξιούχοι ζητούσαν από χθες νέα πληρωμή

στέρεψαν-τα-120-ευρώ-συνταξιούχοι-ζητού-432687

Συνέχεια ταλαιπωρίας έξω από τα ΑΤΜ

Απευθύνθηκαν στα τραπεζικά καταστήματα για να πληρωθούν άλλα 120 ευρώ, αλλά ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να κάνουν καινούργια ανάληψη από το λογαριασμό τους.

Μία εβδομάδα έκλεισε χθες από την απόφαση για την έναντι καταβολή της σύνταξης και αρκετοί ηλικιωμένοι που είδαν την τσέπη τους να αδειάζει από χρήματα πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν άλλη μία ανάληψη.

Μπήκαν στον κόπο και επισκέφθηκαν εκ νέου τις Τράπεζες δυστυχώς όμως δεν πήραν την απάντηση που ήθελαν. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στη δυσάρεστη θέση να ενημερώνουν ότι δυστυχώς δεν μπορούν να τους καταβάλουν άλλα χρήματα καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε ληφθεί καμία νεότερη απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι συμπλήρωσαν μία εβδομάδα με αυτό το ποσό και πλέον τα οικονομικά τους έχουν επιδεινωθεί και χρειάζονται χρήματα για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τα εγγόνια τους. Αλλοι συνταξιούχοι που είχαν κάρτα πήραν σχεδόν τετραπλάσια χρήματα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υποκαταστήματα Τραπεζών, τις προηγούμενες μέρες αλλά και χθες πολλοί ηλικιωμένοι ακολούθησαν τις οδηγίες και έβγαλαν κάρτα για να μπορούν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ, όμως αρκετοί δεν το έπραξαν αυτό ίσως επειδή έμειναν με την εντύπωση ότι κάθε εβδομάδα θα είχαν το δικαίωμα να κάνουν ανάληψη 120 ευρώ και προτίμησαν να συνεχίζουν να πληρώνονται με το λογαριασμό τους.

Δυστυχώς χθες, μέχρι το απόγευμα, ενώ έγινε γνωστό ότι η τραπεζική αργία θα παραταθεί έως αύριο, Παρασκευή, 10 Ιουλίου, ωστόσο το θέμα των 120 ευρώ παρέμενε στον αέρα.

Από το πρωί τα υποκαταστήματα Τραπεζών εξυπηρετούσαν κανονικά τους συνταξιούχους και τους ανέργους και δεν υπήρξαν εικόνες των προηγούμενων ημερών με αναμονή.

Οι υπεύθυνοι των Τραπεζών ανέμεναν την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς έληγε η τραπεζική αργία το βράδυ και περίμεναν τις καινούργιες οδηγίες.

Ουρές σχηματίστηκαν για ακόμη μία αφορά έξω από τα ΑΤΜ με τους πολίτες να στήνονται στη σειρά για άλλη μία μέρα προκειμένου να κάνουν την ανάληψη των 60 ευρώ.

Σχετικά με τη ρευστότητα των ΑΤΜ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, καθώς όποτε οι Τράπεζες ενημερώνονται για έλλειψη χαρτονομισμάτων έχουν τη δυνατότητα και προχωρούν άμεσα στην τροφοδοσία των αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου