ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοπορεί το Skiathos Palace ~ Καινοτόμο επιχειρηματικό βήμα

πρωτοπορεί-το-skiathos-palace-καινοτόμο-επιχειρη-432489

Τοπικά προϊόντα – διαμάντια με τη σφραγίδα του εμβληματικού ξενοδοχείου της Σκιάθου

Πρωτοπορεί το εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace και στο πεδίο των τοπικών προϊόντων, παράλληλα με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρει, αναδεικνύοντας ό,τι πολύτιμο παράγει η ελληνική γη.

O ηγετικός στον κλάδο του τουρισμού της Σκιάθου Ομιλος Σποράδων, της οικογένειας Δερβένη, με μακρόχρονη ιστορία στην άψογη φιλοξενία, κατακτά συνεχώς κορυφαίες διακρίσεις για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πρωτοπόρες και καινοτόμες, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έθεσε δυναμικά στο κάδρο των προτεραιοτήτων του ένα ακόμη ξεχωριστό κομμάτι της αλυσίδας τουρισμού, τα τοπικά προϊόντα.

Εξαιρετικά κρασιά, μοναδικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο και σύντομα εκλεκτό μέλι ανοίγουν το νέο μεγάλο κεφάλαιο για τον Ομιλο Σποράδων, ο οποίος με ασίγαστο πάθος για καινοτόμα επιχειρηματικά βήματα, αναζητεί διαρκώς καινούργιους τρόπους, που ταξιδεύουν παντού τη σπουδαιότητα της ελληνικής φιλοξενίας και πλέον της ελληνικής γης.

Ο Ομιλος, αδιαπραγμάτευτος leader στον ξενοδοχειακό κλάδο της Σκιάθου, με το πολυτελές εμβληματικό συγκρότημα Skiathos Palace (5 αστέρων, 600 κλινών), που δεσπόζει στις Κουκουναριές και από φέτος με το νέο του απόκτημα στην πόλη της Σκιάθου, το ιστορικό Alkyon (4 αστέρων, 200 κλινών), το οποίο αναμορφώνει σε ένα ακόμη ονειρεμένο καταφύγιο διακοπών, μετατρέπει πια σε «διαμάντια» τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Σε συνεργασία με κορυφαίους του πρωτογενούς τομέα, βάζει σε κρασί και ελαιόλαδο τις ετικέτες του, αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας, φιλοσοφίες που χαρακτηρίζουν, άλλωστε, κάθε εγχείρημα του Ομίλου.

Σύντομα, σύμφωνα με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνεργασία με μελισσοκόμο από την Αλόννησο. Το αγνό μέλι θα είναι το επόμενο στην γκάμα των διαλεχτών τοπικών προϊόντων.

Λαμπρές κριτικές συγκεντρώνει, ήδη, το ελαιόλαδο που παράγεται παραδοσιακά στα νησιά των Β. Σποράδων, εδώ και αιώνες. Σήμερα, το ξενοδοχείο Skiathos Palace σε συνεργασία με την οικογένεια Αντωνίου, που παράγει ελαιόλαδο στη Γλώσσα Σκοπέλου για τρεις γενιές, προσφέρει μοναδικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ξεχωριστή φρουτώδη γεύση. Διατίθεται για αγορά σε επιλεγμένα καταστήματα στη Σκιάθο και στο ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα, πρωτότυπη συνεργασία άρχισε εδώ και 10 χρόνια ο Ομιλος Σποράδων με το Semeli Estate, µία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα, με ιδιόκτητους αμπελώνες και υπερσύγχρονο οινοποιείο, στον πιο ποιοτικό αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι.

H συνεργασία αφορά στην παραγωγή και εμφιάλωση δύο εξαιρετικών κρασιών από τους κορυφαίους πελοποννησιακούς αμπελώνες, το La Fête Blanc και το La Fête Rouge.

To La Fête Blanc είναι οίνος λευκός ξηρός ποικιλιακός με μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία και Ροδίτης από την ορεινή Αιγιάλεια. Εχει απαλό κιτρινόλευκο, σχεδόν διαφανές χρώμα, με πράσινες ανταύγειες, λεπτά αρώματα ροδοπέταλων, λεμονανθών και εσπεριδοειδών. Φρουτώδες με δροσιστική αίσθηση στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και διακριτική επίγευση. Συνοδεύει σχεδόν όλα τα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, θαλασσινά και ζυμαρικά. Προτείνεται και ως απεριτίφ με συνοδεία φρούτων.

To La Fête Rouge είναι οίνος ερυθρός ξηρός ποικιλιακός με Αγιωργίτικο από τη Νεμέα και Cabernet Sauvignon. Εχει ζωηρό κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, πυκνά και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού και φρέσκων φρούτων του δάσους. Μεταξένια και επίμονη αίσθηση στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και στρογγυλές τανίνες, με μακρά επίγευση. Συνδυάζεται ιδανικά με κρέας στα κάρβουνα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, τυριά και πικάντικα λουκάνικα.

Τα δύο ποιοτικά ελληνικά κρασιά διατίθενται στο Skiathos Palace Hotel, Alkyon Hotel, Carnayo Restaurant, White View Grill Restaurant, Agia Eleni Summer Beach, La Isla Tsougria, σε κάβες και σε επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου