ΤΟΠΙΚΑ

Τη στήριξη της πολιτείας ζητούν οι συνεταιρισμοί φαρμακείων

τη-στήριξη-της-πολιτείας-ζητούν-οι-συν-432467

Tη στήριξη της πολιτείας στους συνεταιρισμούς φαρμακείων Ελλάδος προκειμένου το «φάρμακο» να μην παραδοθεί στους μεγάλους κολοσσούς του εξωτερικού ζήτησαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συνεταιρισμών στο 30ο συνέδριο της Ομοσπονδίας του κλάδου που ξεκίνησε προχθές Σάββατο και ολοκληρώθηκε χθες στο Volos Palace στο Βόλο.

«Πάντα η πολιτεία έβλεπε τους φαρμακοποιούς ως μικροεμποράκους και εμείς οι συνεταιρισμοί πρέπει να εγγυηθούμε τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας και να μείνει το φαρμακείο σε ελληνικά χέρια, γιατί πολλοί θέλουν να ανοίξουν το δρόμο σε ξένα συμφέροντα και ξένες αλυσίδες. Αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί, γιατί οι συνεταιρισμοί είναι ανάχωμα, καθώς κατέχουν το 50% της αγοράς. Εμείς πάμε τα φάρμακα ακόμα και στο τελευταίο χωριό ακόμα και αν δεν μας συμφέρουν τα δρομολόγια. Σε μια εποχή που «γκρεμίζονται» προϋπολογισμοί, οι συνεταιρισμοί, είναι όρθιοι και θέλουν να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σταύρος Μπελώνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θεσσαλίας Απ. Λατζώνης, υπογράμμισε πως δυστυχώς τα τελευταία επτά χρόνια το φάρμακο έχει μετατραπεί σε καταναλωτικό προϊόν, γεγονός προκαλεί σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία των φαρμακείων και στους ίδιους τους ασφαλισμένους.

«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει το κέρδος πάνω από την υγεία και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο κ. Λατζώνης συμπληρώνοντας πως «στόχος είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή συνεργασίας των φαρμακοποιών λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας που χαρακτηρίζει κάθε μας υπηρεσία και λόγω της δέσμευσής μας για άμεση, ευέλικτη και αξιόπιστη ανταπόκριση στις ανάγκες των φαρμακοποιών».

Ο κ. Λατζώνης επίσης τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τα φαρμακεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά τις δυσχέρειες που έχουν επιφέρει η οικονομική κρίση και οι εξελίξεις στη φαρμακευτική αγορά.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του συνεδρίου συζητήθηκε τέλος, η στενότερη συνεργασία, οι καινοτομίες και η ανάπτυξη του συνεταιριστικού δικτύου, που αποτελεί σήμερα τον κορμό του φαρμακευτικού χονδρεμπορίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου