ΤΟΠΙΚΑ

Μείον 50% στη ζήτηση καυσίμων ~ Δεν κινείται φύλλο το βράδυ στα πρατήρια

μείον-50-στη-ζήτηση-καυσίμων-δεν-κινείτ-432462

Με κάρτες γίνονται οι πληρωμές της βενζίνης

Στο 50% μειώθηκε η ζήτηση της βενζίνης τα τελευταία 24ωρα. Μετά το κλίμα πανικού που επικράτησε με την αναγγελία για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και τις ουρές που σχηματίστηκαν σε βενζινάδικα για εφοδιασμό καυσίμων, η κίνηση στα πρατήρια είναι πλέον αισθητά μειωμένη. Ωστόσο, οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σταθερές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, Αποστόλης Βολιώτης, ανέφερε ότι «τις καθημερινές η ζήτηση των καυσίμων είναι περιορισμένη στο μισό σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται κάπως η κατανάλωση, αλλά και πάλι δεν είναι η κατάλληλη για Ιούλιο μήνα».

Ο ίδιος απέδωσε την εικόνα στα λίγα χρήματα που πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι και το μικρό πιστωτικό όριο των αναλήψεων. Ειδικά το βράδυ, εξήγησε, «η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική. Ο κόσμος περιορίζει τις μετακινήσεις του. Δεν απομακρύνεται από το κέντρο εκτός από τα Σαββατοκύριακα».

Ο κ. Βολιώτης είπε ότι εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν βενζίνη με κάρτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα με τα πρατήρια που δεν είναι εφοδιασμένα με το σύστημα υποδοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας, το 20-30% των βενζινάδικων είτε δεν έχουν σύστημα υποδοχής πιστωτικών καρτών είτε αν έχουν, δεν έχουν κεφάλαιο.

Ωστόσο, είπε ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια καυσίμων. Οπως, εξήγησε, οι πρατηριούχοι είναι αναγκασμένοι να προμηθεύονται τις παραγγελίες τους πληρώνοντας προκαταβολικά τα χρήματα.

«Εφόσον πληρωθεί ο προμηθευτής την επόμενη μέρα εφοδιαζόμαστε με τα καύσιμα» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι τα πρατήρια κάνουν παραγγελίες ανάλογα με τη ζήτηση που έχουν και εφόσον έχουν μικρή ζήτηση κάνουν μικρές παραγγελίες.

Ερωτηθείς τέλος για τις τιμές καυσίμων είπε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά, καθώς παρά τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις παραμένουν σε σταθερά επίπεδα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου