ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτη εκπαιδευτικού

διάκριση-βολιώτη-εκπαιδευτικού-432273

Πρώτος σε μόρια ο Σωκράτης Σαβελίδης για τις θέσεις διευθυντών στα παραρτήματα ΑΣΠΑΙΤΕ

Την πρώτη θέση μεταξύ των υποψηφίων για τις θέσεις διευθυντών στα παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ πανελλαδικά έλαβε ο Βολιώτης εκπαιδευτικός Σωκράτης Σαβελίδης.

Κατατέθηκαν αιτήσεις για όλη την Ελλάδα και ο Σωκράτης Σαβελίδης κατετάγη πρώτος με 48 μόρια στα παρατήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα, με δεύτερη τη διευθύντρια του παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ Ιωαννίνων με 38 μόρια.

Συγκεκριμένα, προκηρύχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο οι θέσεις των διευθυντών των παραρτημάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ ανά την Ελλάδα και υποβλήθηκαν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ενώ λήφθηκαν υπόψη τα ακαδημαϊκά προσόντα του κάθε υποψήφιου, δηλαδή οι διδακτορικοί τίτλοι, μεταπτυχιακές σπουδές, πτυχία, δράσεις επιμόρφωσης, ακαδημαϊκές ανακοινώσεις, τα βιβλία που συνέγραψαν κλπ.

Ηθική ικανοποίηση για τον Σωκράτη Σαβελίδη το αποτέλεσμα, με τον ίδιο να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αποτελεί επιβεβαίωση και μια ώθηση για να διεκδικήσω ξανά υψηλόβαθμο αξίωμα στη διοίκηση της εκπαίδευσης».

Καθηγητής στο 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (νυχτερινό), διετέλεσε κατά το παρελθόν διευθυντής για τέσσερα χρόνια στο 4ο ΕΠΑΛ και πέντε ακόμη στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Επίσης διετέλεσε προϊστάμενος στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας από το 2016 μέχρι το 2020. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα και την πρωτιά που έλαβε πανελλαδικά, ο κ. Σαβελίδης υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ικανοποίηση το γεγονός ότι μεγάλοι φορείς της εκπαίδευσης χρησιμοποιούν διαφανείς διαδικασίες για να αναδεικνύουν στελέχη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου