ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες αγοράζουν βερεσέ ακόμη και ψωμί

βολιώτες-αγοράζουν-βερεσέ-ακόμη-και-ψ-43188

Οι αρτοποιοί περιορίζουν τις ποσότητες του ψωμιού

Ακόμη και βερεσέ ψωμί φαίνεται πως προμηθεύονται αρκετοί συμπολίτες μας, που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και μισό κιλό ψωμί την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα άτομα ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί, λέγοντας κάθε φορά ξεχωριστές δικαιολογίες… επειδή ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν φρέσκο ψωμί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Παρότι φαίνεται απίστευτο, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Μαγνησίας κ. Δημήτρης Γκίκας αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πολλά άτομα ζητάνε μισό κιλό ψωμί και το πληρώνουν μετά από δύο-τρεις ημέρες, όταν έχουν χρήματα. «Πλέον ο κόσμος δυσκολεύεται ακόμη και να αγοράσει ψωμί. Στο μεταξύ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που καμουφλαρισμένα ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί, με πρόσχημα να ταΐσουν ζώα ή άλλες δικαιολογίες», τονίζει ο κ. Γκίκας.

Προβληματισμένος για την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τον κόσμο ο κ. Γκίκας σημειώνει: «Αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτά τα φαινόμενα που όλο και αυξάνουν, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ούτε που στο μυαλό μας δεν περνούσε ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν σε θέση να μην έχουν λεφτά ούτε για το καθημερινό ψωμί της οικογένειας.

Εμείς σαν αρτοποιοί κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την Εκκλησία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, συσσίτια και γενικότερα όπου κρίνει ο καθένας μας ότι υπάρχει ανάγκη».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός οι αρκετοί αρτοποιοί έχουν μειώσει τις ποσότητες παραγωγής ψωμιού, σε σχέση με τις ποσότητες, δύο χρόνια πριν. «Πολλοί αρτοποιοί περιορίζουν τις ποσότητες των ψωμιών. Προσπαθώντας να μειώσουμε όσο μπορούμε και εμείς τα έξοδά μας», καταλήγει ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Μαγνησίας κ. Δημήτρης Γκίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου