ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βερολίνο εργάστηκαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (φωτογραφίες)

στο-βερολίνο-εργάστηκαν-μαθητές-του-2ο-431844

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Για τρίτη συνεχόμενη φορά μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Βόλου είχαν την ευκαιρία να ταξιδεύσουν για δύο εβδομάδες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με βάση σχέδιο δράσης που κατέθεσε το σχολείο και εγκρίθηκε από τον εθνικό φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Ι.Κ.Υ.), με τίτλο “PRACTICAL EXPERIENCE”.

Ετσι λοιπόν 9 μαθητές οι Στατήρας Κωνσταντίνος, Μαυρομμάτης Μιχάλης και Κουκουτής Βασίλειος του Ηλεκτρονικού τομέα, Δαμαλάς Νικόλαος, Καμπέρης Δημήτρης και Σταύρου Γεωργία του Ηλεκτρολογικού τομέα, Μακρής Γεώργιος, Ζαρμπούνης Απόστολος και Χατζηφωτίου Δήμητρα του τομέα Πληροφορικής, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή του σχολείου Οικονόμου Ηλία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι πραγματικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, να ασκηθούν σ´αυτό και έτσι να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία και εργασιακά εφόδια που σίγουρα θα τους φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι μαθητές ασκήθηκαν, για δύο εβδομάδες, σε εταιρίες υψηλής τεχνολογίας στους τομείς των ηλεκτρονικών, των επικοινωνιών και δικτύων, της πληροφορικής, καθώς επίσης και στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι γνώσεις και η πρακτική εμπειρία που αποκόμισαν ήταν μεγάλη και σίγουρα θα αποτελέσει οδηγό σταδιοδρομίας για το μέλλον τους.

Παράλληλα τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν αξιοθέατα, να ζήσουν στο ρυθμό μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης, με ιδιαίτερη παράδοση στην τέχνη και τον σύγχρονο πολιτισμό και να γνωρίσουν την ιστορία της.

epal1

epal2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου