ΤΟΠΙΚΑ

Εφτασαν στα σχολεία της Μαγνησίας περίπου 420.000 σχολικά βιβλία

εφτασαν-στα-σχολεία-της-μαγνησίας-περ-431695

Περιμένουν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά

Στις αποθήκες των σχολείων βρίσκονται περί τις 420.000 σχολικά βιβλία, που περιμένουν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά. Εκκρεμότητες υπάρχουν μόνο στον Αλμυρό, την Αργαλαστή και τις Μηλιές που αναμένεται σύντομα να διευθετηθούν και με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού να διανεμηθούν στους μαθητές για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα.

Η διανομή των σχολικών βιβλίων στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 15 Ιουνίου. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διανομή και στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο παραλαβής και διανομής σχολικών βιβλίων για τη Δ.Δ.Ε. καθηγητή Δήμο Αλιώρη έχει διανεμηθεί το 90% των σχολικών βιβλίων.

Η παραλαβή γίνεται σε αποθήκη στο λιμάνι του Βόλου κι από εκεί κάθε δήμος φροντίζει να παίρνει τον αντίστοιχο αριθμό βιβλίων για τους μαθητές των σχολικών μονάδων που ανήκουν στα διοικητικά του όρια.

Η διανομή γίνεται κάθε Πέμπτη οπότε και ανοίγουν τα σχολεία για μία ημέρα, με τον κ. Αλιώρη να εκτιμά ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του μήνα. Μία τελευταία παρτίδα θα σταλεί στον Αλμυρό και απομένουν τα βιβλία για το γυμνάσιο και λύκειο Αργαλαστής αλλά και για τις Μηλιές, όπου –όπως ανέφερε- έχει εντοπιστεί πρόβλημα κατάρρευσης πρανούς στον δρόμο που οδηγεί προς το σχολείο και θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί πριν μπορέσει το φορτηγό να εκτελέσει το δρομολόγιο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιώρη εκτιμάται ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία. «Ο Διόφαντος «βλέπει» μέσω του myschool τον ακριβή αριθμό των μαθητών και στέλνει αντίστοιχο αριθμό βιβλίων. Μικρές αποκλίσεις μπορεί να έχουμε μόνο στις πρώτες τάξεις και πάλι όμως οι ελλείψεις αντιμετωπίζονται από το απόθεμα που κρατάμε στις αποθήκες», ανέφερε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου